1. Home
  2. Vesti
  3. Renaultu se smeši grupna tužba od strane ruskih distributera
Renaultu se smeši grupna tužba od strane ruskih distributera
2

Renaultu se smeši grupna tužba od strane ruskih distributera

431
2
Podelite sa prijateljima:

Poznat i tužan razvoj događaja na istoku kontinenta je, između ostalog, doveo i do toga da brojni predstavnici kompanija iz distributivne mreže grupacije Renault, dospeju na ivicu stečaja. Pride, javlja se mogućnost, a u vezi s tim se čuju i sve glasniji pozivi na organizaciju i pripremu kolektivne tužbe protiv francuskog industrijskog diva.

Poznata je činjenica da distributivna mreža grupacije Renault, a koja operiše na potezu između Kaliningrada na zapadu i Vladivostoka na istoku, broji nekih 140 izložbeno-prodajnih salona, što su podaci koji se tiče stanja na tržištu koje je vladalo tokom 2018. godine. Ono što međutim nije znano, tiče se njihove skore budućnosti, odnosno sudbine istih u dogledno vreme.

Francuski proizvođač automobila je obustavio poslovanje u Ruskoj Federaciji i pristupio dezinvestiranju, oslobađajući se imovine koju je posedovao na teritoriji te države. Za to vreme, zvanični predstavnici trgovačke mreže prodaju zaostale zalihe, odnosno robu s lagera.

Novinari TASS-a su preneli citat jednog od dilera galskog brenda koji je naveo da predviđa da će doći do serijskog pokretanja stečajnog postupka kod mnogih dilera, a što je dalje dovelo do toga da se unesrećeni preduzetnici okupe i razmotre opcije pokretanja kolektivne tužbe protiv dušmanina sa zapada Starog kontinenta, to jest protiv Renaulta.

“Renaultova mreža je najstarija u Rusiji,” citirao je TASS neimenovanog sagovornika. “Sada su distributeri jednostavno zabrinuti za svoju sudbinu. Izvesno je da cela mreža neće opstati, dok je pretnja zatvaranja, likvidacije i stečaja sada već veoma opipljiva.”

Portal Drom.ru je došao i do eksplicitnih saznanja koja potvrđuju ideju trgovaca da pokrenu grupnu tužbu protiv Renaulta, što bi usledilo, proizašlo iz pismena – žalbe koju je priredio predsednik Asocijacije distributera Renaulta (ADR). Upitan za iznos eventualne kompenzacije, naknade štete koja bi bila adekvatna za jednostrano napuštanje tržišta, on je rekao sledeće:

“Ovo je najteži mogući problem koji iziskuje pripreme i uravnoteženo rešenje. Konsultacije su sada u toku, angažovali smo i pravne savetnike s iskustvom pred međunarodnim sudovima. Sve s ciljem pripreme kolektivne tužbe protiv grupacije Renault.”

Predsednik udruženja ADR je takođe naglasio da će distributeri Renaulta zadržati pravo da koriste robnu marku Renault, čak i u periodu od tri godine nakon obustave rada francuskog brenda na teritoriji Ruske Federacije. Praktično do isteka garantnog perioda novoprodatih vozila.

Istovremeno, prodavci su sada oslobođeni obaveze harmonizacije sa standardima Renaulta u oblasti kvaliteta i organizacije posla, pa tako mogu da samostalno određuju cene, obustave prenos podataka i izveštavanje ka galskom konstruktoru vozila.

AutoRepublika

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Само их тужите браћо Руси,кожу са леђа им одерите.И онако више не праве аутомобиле за људе…

DUDE

Lepo sednu svi zajedno, dogovore se kom kineskom brendu da se obrate… i predju preko noci na novog proizvodjaca.
A Renault tuze za odstetu.