1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac već rasprodao celokupne zalihe Lyriqa za 2023. godinu
Cadillac već rasprodao celokupne zalihe Lyriqa za 2023. godinu
0

Cadillac već rasprodao celokupne zalihe Lyriqa za 2023. godinu

128
0
Podelite sa prijateljima:

Cadillac je nedavno najavio da će sadašnje generacije njegovih modela biti poslednje s ugrađenim motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva, i da budućnost leži u vozilima na struju. Izložbeno-prodajni saloni su bili primorani da investiraju poveće sume novca ukoliko žele da prodaju baterijske modele brenda, ili da izgube ugovore, a ako se po jutru dan poznaje, ovakva izmena će biti veoma pozitivna za brend.

Naime, čelnici američkog giganta kažu da je celokupna ponuda modela Lyriq već rasprodata za 2023. godinu i da će General Motors uskoro početi da prima narudžbine za primerke modelske godine 2024.

Ovaj krosover je ujedno jedini Cadillac na struju u vreme pisanja ove priče uz velike planove za dešavanja unutar marke tokom narednih godina, i mogućnost narudžbi je otvorena pre svega nekoliko dana. Da bi zakazali kupovinu svog Lyriqa, potencijalni kupci su morali da uplate depozit u iznosu od sto američkih dolara, dok će ostatak cene automobila da dospe za naplatu onog momenta kada vam vozilo bude isporučeno.

Serijska proizvodnja je već započela, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima do kraja leta. Ovo su inače primerci za 2023. godinu i deo takozvanog izdanja Debut Edition, a koje je dostupno samo sa pogonom na zadnje točkove. Onaj varijatet s pogonom na sva četiri točka će krenuti sa isporukom tek na proleće sledeće godine.

Zanimljiv je podatak da General Motors još uvek nije objavio sve tehničke specifikacije osim one koja kaže da će rani modeli razvijati 500 konjskih snaga. Ali kolege sa sajta GM Authority prenose informaciju da ćemo kasnije videti i jeftinije izdanje sa 340 „grla“ kao i da će biti u stanju da prevali nešto manje od 500 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Bazni model će inače koštati 64.990 američkih dolara, doduše samo na papiru pošto svi očekujemo kako će izložbeno-prodajni tražiti poveće premije ako želite da budete među prvima kojima će vozila biti isporučeno. Jedan takav salon je nazvan Earnhardt Cadillac, i on posluje u saveznoj državi Amerike, Arizoni, a pominjemo ga jer uprava istog traži čak 22.458 „zelembaća“ preko fabrički određene cene, i smatra da će dobiti između deset i dvadeset jedinica za narednu godinu. Oni drugi saloni nisu toliko pohlepni i zahtevaju „samo“ pet hiljada najmanjih zelenih novčanica preko spomenutih 64.990 dolara.

General Motors će svakako nuditi i alternativu u vidu jeftinijih krosovera kao što su Chevrolet Equinox i Blazer, ali ćemo na njih čekati nešto duže.

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments