1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo će se ugledati na Lexus
Alfa Romeo će se ugledati na Lexus
7

Alfa Romeo će se ugledati na Lexus

369
7
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka uzeće za uzor po pitanju kvaliteta japanski Lexus. 

Uprkos svojim brojnim vrlinama dvojac Giulia/Stelvio nikada nije ostvario željene prodajne rezultate. Nova uprava Alfe Romeo, na čelu sa francuskim menadžerom, pokrenula je niz projekata koji će stići u narednim godinama, sve u sklopu plana za preporod kompanije.

Prvi čovek Alfe, Žan-Filip Imparato, ranije je tvrdio da će fokus biti na kvalitetu novih vozila, te da će to biti jedan od stubova „nove“ Alfe Romeo. Uostalom, premijera Tonalea je odložena upravo zbog toga što je Imparato tražio da se izvrše izmene na automobilu koji je inače bio spreman za serijsku proizvodnju.

„Želeo sam da Tonaleov kvalitet bude na maksimum od starta karijere, ali smo ponudili i remek-delo po pitanju interfejsa i na polju konektiviteta“, rekao je šef italijanskog proizvođača. „Mislim da je Lexus kompanija u koju se treba ugledati po pitanju kvaliteta vozila, oni to odlično rade“, kazao je prvi čovek brenda iz Milana.

Imparato je najavio da nakon Tonalea stiže niz noviteta, te da će Alfa u narednom periodu značajno uvećati svoj portfolio. Prema njegovim rečima u pitanju su sofisticirani četvorotočkaši, u skladu sa najnovijim trendovima u automobilskoj industriji.

U međuvremenu, mnogo toga će zavisiti od Tonalea, modela koji bi trebalo da bude spasilac italijanske marke. Isporuka prvih primeraka ovog kompaktnog SUV-a počeće na matičnom tržištu idućeg meseca.

AutoRepublika 

(369)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Alfa ove godine lista želja isto kao dijete malo Deda Mrazu kad piše 😅

BB

Jeli to misle da se trebaju ugledati na prodaju Lexusa u Evropi? 😜🤣😂

Iznogud Časni

😺

Rikošet

Svaka koja ostane neizgovorena od rukovodstva Alfe je do sada bila zlatna… Ako je istina da Imparato ovoliko priča onda realno ima veoma malo vremena da radi… Pokaži se na djelu pa onda pričaj šta hoćeš. Realno ostvariti statistički uspijeh sa Alfom i neće biti neka čarolija, jer je brend kao i Lancia doveden do dna. Očekujem da već do kraja godine kada se prodaja Tonalea ustabili čitamo (slušamo od Imparata) hvalospijeve Alfa povećala prodaju za 100, 150, 200% u odnosu na 2021. u kojoj su prodali istorijski minimum… Danas je teško napraviti bilo kakav veliki iskorak, jer se tehnološke… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane Rikošet
Iznogud Časni

Tako, tako…da ne ispadne da sam dzaba pričao. Ev 5 .

Laki

👍

Iznogud Časni

Otvaram kristalnu kuglu a ona kaze, leksus uzme tojotu i stavi bolje materijale i izmijeni značku i eto modela, znaci da će alfa uzet pezo (u budućnosti) i Napravit Od njega auto. Samo, kome će to prodati ? Narod će se brzo navici a nama metuzalemima ostaje djulija i stelvio, doduše i ovaj tonale i to je to.