1. Home
  2. Vesti
  3. Start proizvodnje BMW-a serije 1 s prednjim pogonom
Start proizvodnje BMW-a serije 1 s prednjim pogonom
3

Start proizvodnje BMW-a serije 1 s prednjim pogonom

417
3
Podelite sa prijateljima:

Kodnog imena F40, treća generacija serije 1 je krenula s proizvodnjom u Lajpcigu. U ovom proizvodnom objektu se takođe proizvode serija 2 kupe i kabriolet, M2 Competition, serija 2 Active Tourer, i3 i i8.

Prvi primerak nove porodice je 118i, u sportskom stajling paketu i plavoj boji. Pogoni ga trocilindarski turbomotor. B38 isporučuje 140 ks i 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta u ovom izdanju. Ono što čitavu postavku čini neobičnom je što je pogon na prednjoj osovini, uz pomoć šestostepenog manuelnog menjača.

BMW će proširiti proizvodnju F40 na Regensburg u novembru, a serija 3 Gran Coupe će uslediti s prednjim i pogonom na sve točkove. Jasno je da je „na nišanu“ Mercedes-Benz CLA. Perjanica dolazi u vidu M135i xDrive s 306 ks iz dvolitarskog turbomotora.

Prethodna generacija serije 1, F20 u hedžbek varijanti s petoro vrata i F21 u kupe formi, proizvođena je u periodu od osam godina, a isporučeno je 424.111 jedinica. S obzirom na odlazak BMW-ovog pulena, neki se nadaju da će Alfa Romeo Giulietti podariti zadnji i integralni pogon na Giorgio platformi. Međutim, sve je to lepo, ali gde je tu zarada?

Za sada, najuzbudljiviji model u segmentu je A45 S 4Matic+. Mercedes-Benz je čak integrisao takozvani „Drift Mode“ u kompaktni model s preko 400 ks, a ova postavka će se nastaviti i na CLA kupe sedan i GLB krosover.

Da se vratimo na seriju 1. F40 je takođe dostupan s trocilindarskim turbodizelom i četvorocilindarskim turbodizelom. Osmostepeni automatik i sedmostepeni DCT su takođe u ponudi, a ulazna opcija u Nemačkoj je 116d.

AutoRepublika

 

(417)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Waske

Kabal se proizvodi u Zrenjaninu kao i za odlazeci model F20..

moron

Prvi primerak nove generacije je uradjen u istoj boji kao i poslednji primerak prethodne 🙂
Doduše, nije isti motor.

Zoca

Nece ni Alfa biti sa zadnjim pogonom,niko u ovoj klasi nit ga ima ,a kako stvari stoje i nece.Zanimljivo je da je kod ovog BMW -a 118i oznaka motora kubikaze 1.3,setimo se Merca..