1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 208 vlada evropskim tržištem
Peugeot 208 vlada evropskim tržištem
0

Peugeot 208 vlada evropskim tržištem

450
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski hečbek je i dalje najprodavaniji automobil na Starom kontinentu. 

Tokom aprila u Evropi je prodato skoro 821.000 četvorotočkaša, što predstavlja pad od čak 20% naspram prethodne godine. Od početka tekuće godine dostavljeno je ukupno 3.546.456 uz pad od 13% u odnosu na 2021. godinu.

U ovakvim uslovima tokom prethodnog meseca, Peugeot 208 je bio ubedljivo najuspešniji sa više od 15.600 indeksiranih registracija. Iza njega našao se Volkswagen T-Roc koji se probio do gotovo 14.000 evropskih potrošača, dok je podijum upotpunio Dacijin Sandero sa 12.913 isporuka.

Nadomak vodeće trojke nalaze se Fiat 500 i Ford Puma. Italijanski mališan nakupio je 12.835 prodatih jedinica, dok je američki krosover (koji se inače montira u Rumuniji) došao do nekih 12.600 kupaca.

Top 10 najpopularnijih modela u Evropi tokom aprila:

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments