1. Home
  2. Vesti
  3. Ruski AVTOVAZ dobio novog direktora
Ruski AVTOVAZ dobio novog direktora
1

Ruski AVTOVAZ dobio novog direktora

202
1
Podelite sa prijateljima:

Ruski proizvođač automobila ima novog izvršnog direktora – Maksima Sokolova. 

Sokolov na toj poziciji menja Francuza Nikolasa Maura koji je podneo ostavku pre nekih mesec dana i napustio Rusiju. Suštinki, ovaj ruski menadžer do sada nije imao ozbiljnijeg iskustva u automobilskoj industriji i predvodiće AVTOVAZ u novoj eri nakon što je Renault grupa „prodala“ ovu kompaniju.

Sokolov (53) rođen je u tadašnjem Lenjingradu, gde je završio ekonomski fakultet. Bio je na čelu komiteta grada Sankt Peterburga za investicije i strateške projekte. U to doba je u ovaj ruski grad stiglo nekoliko velikih automobilskih proizvođača koji su u okolini otvorili fabrike. To su bili: Toyota, Nissan, Hyundai i General Motors.

Maksim Sokolov je nakon toga držao nekoliko pozicija u državnoj upravi, da bi na kraju, 2012. godine postao ministar zadužen za saobraćaj. Iz ministarske fotelje izašao je 2018. godine i vratio se u Sankt Peterburg.

Sokolv će predvoditi AVTOVAZ, odnosno Ladu, u vrlo turbulentnom periodu. Još uvek nije bilo reči o tome kako Lada planira da se izbori sa sankcijama i nedostatkom delova, mada se do sada videlo da se Rusi polako prilagođavaju novonastalim uslovima.

Ono što jeste poznato, to je da će se proizvodnja Renault Dustera prebaciti pod okrilje Lade, odnosno da će Duster sada stizati sa značkom ruskog brenda i da će se proizvoditi u Toljatiju.

Još jedna stvar je potvrđena, to je da će aktuelna gama Lade nastaviti sa montažom, odnosno da Renault nije tražio obustavljanje proizvodnje niti bilo kakvu finansijsku odštetu.

AutoRepublika 

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo nije ni malo dobra vest! Novi direktor je ekonomista i politicar, sto znaci da od kreativnog razvoja vozila nece biti nista!