1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster Urban – specijalna edicija za nemačko tržište
Dacia Duster Urban – specijalna edicija za nemačko tržište
3

Dacia Duster Urban – specijalna edicija za nemačko tržište

822
3
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka predstavila je novo izdanje Dustera, krojeno po nemačkom ukusu. 

Tako će Duster Urban biti dostupan samo u ovoj zemlji. Radi se o „našminkanom“ vozilu, odnosno o implementaciji dodatne opreme i nekoliko stilskih izmena, što je Dacia marketinški lepo upakovala u naziv specijalna edicija.

Duster Urban zasnovan je na Comfort trimu i nabacuje nekolicinu dodataka. Kada je reč o izgledu, vidimo sive umetke na prednjim i zadnjim odbojnicima, a u istoj boji su i krovni nosači kao i kućišta retrovizora. Sve u svemu, donosi mu nešto veću dozu atraktivnosti u odnosu na standardni model.

Dalje, rumunski proizvođač je Dusteru Urban podario i bolji informativno-zabavni sistem sa integrisanom satelitskom navigacijom. Tu je i kamera za vožnju unazad, koja dolazi kao deo standardne opreme kod „specijalnog“ Dustera.

Dacia će ponuditi ovakav Duster u Nemačkoj samo sa dva agregata. Benzince zastupa TCe 130, dok čast dizelaša brani poznati 1,5-litarski motor koji ovde isporučuje 115 „konja“. Obe pogonske jedinice dolaze u paru sa šestostepenim manuelnim menjačem, a snaga se u zavisnosti od odabrane varijante može prenositi na prednje ili sve točkove.

Rumunska marka počela je ovih dana sa prodajom Dustera Urban u Nemačkoj. Početna cena za verziju sa benzinskim motorom iznosi 16.990 evra.

AutoRepublika 

(822)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Zamena kvaka (onima sa sandera) bi ipak bila suviše skupa izmena, jer se ne bi radilo samo o zameni kvake … Ali, taj „prvi dodir“ (koji se stalno ponavlja, pri svakoj vožnji) je takodje bitan za „doživljaj vozila“.

Slavko

Pored novog Stepveja, Duster mi je postao prilicno nezanimljiv.Mozda taj neki restajling kad bude, videcemo…

Balkanboj

Evo marketing ideje.
Za tržište Srbije proizvoditi modele sa još mamje opreme, i prodavati po istoj ceni kao bogatije opremljen model za zapadno tržište. Vidim da to dobro prolazi.
Neka oznaka bude PSE.

Poor Serbian Edition.