1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte najsnažniji VW Golf u istoriji (GALERIJA)
Upoznajte najsnažniji VW Golf u istoriji (GALERIJA)
1

Upoznajte najsnažniji VW Golf u istoriji (GALERIJA)

940
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Golf R 20 Years Edition je najsnažniji model u vrlo dugoj istoriji ovog nemačkog hečbeka. 

Ovaj novi, specijalni model je baziran na standardnom Golfu R, ali su Volkswagenovi inženjeri uspeli da izvuku još snage iz dvolitarskog turbo benzinskog motora. Tačnije, dodali su još 13 grla u ergelu ispod haube, pa tako u ovom slučaju hečbek računa na ogromnih 333 ks! Naravno, snaga se prenosi na sve točkove putem sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom.

Volkswagen je postavio izduvni sistem kompanije Akrapovič, što znači da bi ovaj automobil, bar u teoriji trebalo da se odlično čuje. Šta više, ubačena je posebna opcija, tzv. „Emotional Start“. Kada je ovaj aktiviran, vozilo pri samom startovanju podiže obrtaje do 2.500 o/min. Nemci navode da su i optimizovali DSG menjač za ovu verziju hot heča.

Što se tiče vizuelnih promena, nema ih mnogo… Golf R 20 Years Edition dolazi u dve boje – plavoj ili beloj. Volkswagen je na nekoliko mesta postavio značke „20 R“, sve u cilju naglašavanja da ovo ipak nije još jedan „obični“ Golf R. Unutar vozila, germanska marka je dodatno oplemenila kabinu ubacivanjem veće količine ugljeničnih vlakana.

Volkswagen je potvrdio da će Golf R 20 Years Edition biti dostupan u Evropi, ali i u Australiji, dok se još čeka informacija o tome da li će preći Atlantski okean. Pojedini inostrani portali navode da će ovaj hot heč biti na tržištu godinu dana, te da nemački brend neće ograničavati broj proizvedenih primeraka već će automobil biti dostupan samo ovaj kratak vremenski period. Prema zvaničnim podacima, narudžbine će se primati od 2. juna ove godine.

AutoRepublika 

(940)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Isti ku’ac kao i sa Mercedesovim a45 s sto ima 400 i kusur konja. Vlasnici se navlaže na pomen broja konja, a vecinu vremena te konje tretiraju u servisu. Nema kvarljivijih wagena od ovih R-ova.