1. Home
  2. Izdvojeno
  3. PSA grupa ponovo na američkom tržištu
PSA grupa ponovo na američkom tržištu
1

PSA grupa ponovo na američkom tržištu

286
1
Podelite sa prijateljima:

Sledeći korak PSA grupe u okviru njene globalne ekspanzije je pohod na američko tržište. Mnogi će reći da smo ovo već čuli i ranije, ali ovoga puta se ne radi o spekulaciji, jer je kompanija imenovala bivšeg funkcionera TrueCara i Nissana, Lerija Dominika, kao višeg potpredsednika PSA North America.

Američka filijala PSA je začeta 1960. godine, kada je Peugeot 404 sedan lansiran „preko velike bare“, a za njim i 504. Nakon 30 ne baš sjajnih godina u SAD, francuski proizvođač je napustio severonameričko tlo 1991., ali je sada odlučan da „korak po korak osvoji ostatak sveta.“

Automotive News je izvestio da će PSA grupa američku misiju započeti lansiranjem „car-sharing“ servisa, odnosno operacija koje uključuju Free2Move (takođe brend koji pripada grupi) i partnere iz Travelcara, osnovane 2012. Kada mreža bude uspostavljena, Dominik i njegov tim će započeti promociju PSA brenda i kreirati prodajne kanale.

„Ovo je tržište, kojem kao proizvođač kompletne game, treba da pripadate“, rekao je Dominik. „Međutim, ovo je desetogodišnji projekat. Ne radi se o uskakanju na tržište i zauzimanju učešća što je pre moguće.“

Za sada nije potvrđeno koji od tri PSA brenda (Peugeot, Citroen i DS) će biti inicijalno lansiran i da li će uslediti još neka od preostale dve marke. Dominik tek treba da odluči da li će prodaja ići tradicionalnim putem preko prodajnih salona ili na neki drugi način.

„Ponovni ulazak na američko tržište iziskuje mnogo novca“, rekao je on. „Ipak, mi nismo postavili brojku. Ukoliko možemo da pronađemo efikasnije načine za tržišno funkcionisanje i prodaju vozila, bez obzira da li to uključuje tradicionalno partnerstvo sa investitorima ili ne, to su stvari koje će u velikoj meri uticati na troškove ulaska na tržište.“

U međuvremenu, PSA je jedini proizvođač na svetu sa registrovanim interesom za kupovinu Protona i Lotusa. Potencijalni ugovor bi francuskoj kompaniji otvorio mnoga vrata na jugoistočnom azijskom tržištu.

 

(286)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Matić

Ko se seća kako je 405 pobedio na trci Pikes Peak?