1. Home
  2. Vesti
  3. Uprava Alfe Romeo obećava veliku tržišnu ofanzivu
Uprava Alfe Romeo obećava veliku tržišnu ofanzivu
3

Uprava Alfe Romeo obećava veliku tržišnu ofanzivu

289
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo brenda sa severa Italije ima velike ambicije.

Prema rečima prvog čoveka Alfe Romeo, Žana-Filipa Imparata, ova marka će u narednim godinama predstavljati novitete na godišnjem nivou.

Tako će svake godine do 2026. biti prikazan jedan potpuno novi automobil, a čitav atak trebalo bi da startuje sa dugoočekivanim Tonaleom. Tonale će u serijskoj izvedbi biti predstavljen u prvom kvartalu naredne godine, a nakon toga će debitovati i Alfin krosover iz B segmenta, doduše u konceptualnom izdanju.

“Neophodan nam je model u B segmentu. Ta klasa je izuzetno popularna u Evropi i to je bitna niša za nas”, rekao je Imparato opravdavajući odluku da se Alfa vrati u sferu subkompakta koju je napustila sa odlaskom hečbeka MiTo.

Ovaj gradski krosover biće ujedno i prvi električni automobil italijanskog proizvođača i biće baziran na CMP platformi nekadašnje PSA grupacije. Pored toga, Imparato je potvrdio da će Alfa od 2027. godine plasirati isključivo EV modele.

Izvršni direktor Alfe Romeo naveo je da je želja da se uspostavi daleko bolja prodaja te marke u Severnoj Americi, pre svega u SAD. Kako to planiraju da urade za sada nije poznato.

Uz to, Imparato je potvrdio da će Giorgio platforma biti uskoro penzionisana. Vrlo bizarna odluka jer je u ovu arhitekturu uloženo izuzetno mnogo novca i radi se o vrlo talentovanoj bazi, ali nova uprava ne vidi budućnosti za Giorgio temelj. Umesto te platforme koristiće se STLA Large arhitektura, koja će biti osnova za buduće modele iz D i viših segmenata…

AutoRepublika 

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Uz postovanje svih modela iz PSA grupacije ne bih volio da se Alfa previse priblizi duhu takvih modela, jer bi izgubila na svojoj originalnosti i sprtskom smeku. Svakako raduje vijest da će ovaj brend opstati i da je u planu sirenje game.

Branko

Uzalud se nadaš…🙄 od Alfe je preostalo samo ime. Očito da nema kupaca za istinski Cuore Sportivo, pa Tavares cijedi iz imidža što se iscijediti da.

Iznogud

Drž te gaće, slijedi dildo ofanziva ptepakiranih pežoa za koje će nas uvjeriti da je prava alfa!!!