1. Home
  2. Vesti
  3. Hibridne verzije Fordovih modela Fiesta i Focus na tržištu do 2021. godine
Hibridne verzije Fordovih modela Fiesta i Focus na tržištu do 2021. godine
1

Hibridne verzije Fordovih modela Fiesta i Focus na tržištu do 2021. godine

125
1
Podelite sa prijateljima:

Na nedavno okončanoj konferenciji SEE Automotive 2019 u organizaciji Automobilskog klastera Srbije imali smo priliku da čujemo nešto više o planovima Forda u Evropi. 

Ispred Forda govorili su predstavnici ogranaka u Rumuniji i Španiji, Viorel Nuta i Huan Karlos Gonzales. Gonzales je istakao da američka marka budućnost vidi u električnim automobilima.

„Neophodno je da radimo na integraciji novih tehnologija kod pogonskih sklopova“, kazao je Španac. On je istakao da Ford uveliko ulaže mnogo novca i truda u razvoj električnih automobila, ali i da čvrsto veruju da su hibridi u ovom trenutku najprihvatljivije rešenje. „Stoga planiramo da plasiramo hibridnu Fiestu i Focus u Evropi u naredne dve godine“, rekao je Gonzales.

Predstavnik Forda ipak nije naglasio koja će varijanta hibridizacije biti u pitanju, no prema prvim nezvaničnim informacijama najverovatnije će se raditi o tehnologiji blagog hibrida, ali ni plug-in sistem nije u potpunosti isključen.

Viorel Nuta koji je govorio ispred rumunskog ogranka Forda akcentovao je veoma dobre rezultate fabrike u toj zemlji, te da će matično rukovodstvo sigurno dati više odgovornosti ovom pogonu u godinama koje su pred nama.

Nuta veruje da nas u bliskoj budućnosti čeka rešavanje dva goruća problema. „Dizel motori i njihova adekvatna zamena, kao i velike gradske gužve su problemi koje ćemo morati uskoro da rešimo. To su najveći izazovi“, rekao je Nuta.

Ford će u Evropi blisko sarađivati sa VW grupacijom, što bi trebalo dodatno da ojača prisustvo ove marke na Starom kontinentu. Ipak, uprkos najavama još uvek nema zvaničnih podataka o tome kada će tačno stići prvi potpuno električni automobil „plavog ovala“.

AutoRepublika 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, focus i fiesta će „u fejsliftu“ dobiti ove blage hibride …