1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan će u Americi prodavati polovnjake raznih proizvođača
Nissan će u Americi prodavati polovnjake raznih proizvođača
3

Nissan će u Americi prodavati polovnjake raznih proizvođača

157
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Nissana, uostalom kao i drugih proizvođača automobila, u konstantnoj je potrazi za načinima koji bi vodili ka uvećanju profita i kompenzaciji negativnih posledica krize u pokidanim i generalno rečeno, poremećenim lancima isporuka. Tako je i doneta odluka da dilerska mreža pod upravom japanskog diva krene s ponudom korišćenih automobila raznih brendova.

Nissan dakle planira da pokrene program preprodaje polovnih vozila različitih marki na tržištu Sjedinjenih Američkih Država. Stanje ponuđenih polovnjaka će biti pažljivo proveravano kontrolom u 84 tačaka, što bi trebalo da donese dovoljnu dozu spokoja preduzeću da bi mogli da ponude šestomesečnu garanciju za prodata vozila, uz uslov da se u tom periodu ne prevali više od deset hiljada kilometara.

Jasno, trgovci koji budu prodavali ovakva vozila (drugih konstruktora), nudiće i Nissanove polovnjake, uz napomenu da će vozila izašla iz sopstvenih pogona biti još detaljnije pregledana (u 167 tačaka). Pogodnost za kupce se ogleda i u tome što će dobiti sedmogodišnju garanciju (ili tokom trajanja 160 hiljada kilometara, ako to bude prvo dočekano).

Prodaja vozila raznorodnih proizvođača će doprineti ostvarenju želje uprave Nissana da animira više kupaca u izložbeno-prodajne salone Amerike, rekao je popredsednik predmetne kompanije zadužen za elektronsku prodaju na toj teritoriji Den Monke.

Međutim, trgovci su sigurni da Nissan ne bi ni pokrenuo ovakav program da ima dovoljno automobila iz sopstvene proizvodnje da ponudi tržištu. Na primer, šef distributivnog centra zvanog HGreg Nissan Kendall, Rajan Hol koji radi u blizini Majamija, kaže da očekuje da će potez doprineti porastu prometa u uslovima pada obima proizvodnje. Po njegovom mišljenju, nedavne otpreme novih vozila su se približno prepolovile.

U drugom salonu japanske kompanije koji posluje na tlu Amerike, novinarima je rečeno da veruju da odluka uprave može zaista da pomogne. Kupci koji jednom kupe korišćeni automobil, dalje imaju za 30% veću šansu da se vrate u isti salon po novo vozilo, nego da nisu kupovali ni polovno. Ovaj stav je izneo Tajler Slejd, kao parner u trgovačkoj firmi Tim Dahle Nissan Southtown. Na to treba dodati i očekivani prihod od održavanja vozila.

Nissan nije prvi proizvođač automobila koji je rešio da prodaje polovnjake drugih proizvođača, pa tako sličan program u Americi neguju i Ford, sledeći u nizu koji će kročiti na ovo tlo jeste i veliki General Motors.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

Svi dileri prodaju uz nova vozila proizvođača koje predstavljaju i polovna vozila drugih proizvođača. Šta je sada ovde toliko specijalno?

Yankee

Vecina salona prodaje polovnjake drugih marki samo ako su trade in, a cak i u tom slucaju ih redovno salju na aukciju nego da budu na njihovim parkinzima. Osim ako je neki bas pozeljni model na kom mogu napraviti dobru zaradu. Dok ovaj slucaj Nissana je da kupuju na aukcijama, privatnim oglasima, itd vozila drugih marki da bi ih zatim preprodavali preko svojih salona.

M M

Ima logike, Nisan kad izađe iz fabrike, on je već polovnjak.