1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Frontier stiže 2021. godine
Novi Nissan Frontier stiže 2021. godine
0

Novi Nissan Frontier stiže 2021. godine

148
0
Podelite sa prijateljima:

Posle dugo godina ignorisanja kategorije manjih pikap kaminoneta, Amerikanci konačno ponovo počinju da obraćaju pažnju na njih. Prošle godine je „preko bare“ isporučeno preko 500.000 jedinica, što je rast od 16% u poređenju sa istim periodom godinu dana ranije.

Toyota Tacoma je apsolutni lider, a u velikoj popularnosti uživaju i blizanci iz General Motorsa Chevrolet Colorado i GMC Canyon. Nedavno su debitovali i novi Ford Ranger i Jeep Gladiator. To ostavlja Nissan Frontier na samom dnu liste pošto je ovaj japanski pikap poslednji put značajno osvežen još davne 2005. godine. To ga nije sprečilo da prošle godine pronađe oko 79.000 kupaca, ali i sam Nissan zna da je vreme za promene.

Kako prenosi sajt Automotive News, potpuno novi Frontier će debitovati krajem sledeće godine kao model za 2021. godinu. To je potvrdio Alfonso Albaisa, potpredsednik kompanije za globalni dizajn, koji je izjavio da je rešenje za izgled pikapa „skoro gotovo“.

Međutim, iako se očekivalo da će on biti identičan globalnom modelu Navara, do toga ipak neće doći i Frontier će nastaviti da koristi zastarelu F-Alpha platformu. Razlog verovatno leži u podatku da Amerikanci vole pikape sa većom kabinom i četvoro vrata dok je Navara dizajnirana sa kraćom kabinom i većom prikolicom.

I pored možda starije platforme, novi Frontier će debitovati sa futurističkim dizajnom i potpuno novim 3,0-litarskim V6 motor sa oko 300 konjskih snaga. On će da zameni dosadašnji 4,0-litarski agregat (260 „konja“), a debitovaće i novi sedmostepeni automatski menjač kao zamena za dosadašnji petostepeni „automatik“.

U moru novih rivala postavlja se pitanje da li će takve promene biti dovoljne da zadrže Frontier popularnim. Nissan je uvek nudio značajne popuste i na taj način privlačio kupce, a odgovori na sva pobrojana pitanja će stići u roku od dve godine.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments