1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kupe iz Serije 2 od BMW-a dobio novi enterijer
Kupe iz Serije 2 od BMW-a dobio novi enterijer
0

Kupe iz Serije 2 od BMW-a dobio novi enterijer

1.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Danas prikazana restilizovana „trojka“ iz BMW-a nije jedini model u gami bavarske marke koji je dobio pravo na implementaciju dvostrukog, spojenog dueta ekrana bez natstrešnice. Identičan stilski pristup će promovisati i kupe iz Serije 2, onaj koji je razvijan pod kodnim imenom G42! 

Iako je ovaj model relativno taze na tržištu, zapravo potpuno je svež jer je debitovao pre manje od godinu dana, prodaja je otpočela tek na samom kraju 2021.

Instrumentacioni displej je isti kao u Seriji 3, pa tako raspolaže s dijagonalom od 12,3 inča, dok je ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir i nudi još i veću površinu jer poseduje dijagonalu od 14,9 cola.

Zaseban panel nije upotrebljen da se na njega smeste komande klima uređaja. Naprotiv, koncept je napušten a ko želi da manipuliše postavkama uređaja za klimatizaciju, moraće da zaroni u dubine menija informativno-zabavnog sistema. I sam sistem iDrive je nov i već se nudi u osmoj iteraciji. Odlikuje ga napredna funkcionalnost usled čega je osposbljen za saradnju s klaud serverima. Umesto nekadašnje ručice menjača u vidu džojstika pune funkcionalnosti, sada je ugrađen minijaturni selektor stepena prenosa, ali su tu i polugice na volanu koje su deo paketa serijske opreme slađanog kupea.

Istovremeno je porodica modela s prezimenom G42 proširena s dve nove modifikacije. Uveden u ponudu je bazični kupe s oznakom BMW 218i. Pogoni ga četvorocilindarski turbobenzinac sa 156 konjskih snaga i 250 njutn metara obrtnog momenta. Nekada je ulogu ulaznice u asortiman kupeovske Serije 2 činila varijanta označena sa 220i. Ona je nudila 184 konjskih snaga i 300 Nm najvišeg obrtnog momenta.

Takvi kupei poseduju osmostepeni automatski menjač marke ZF, s konvertorom obrtnog momenta, i kada vam to kažemo odmah znate da je pogon na zadnjoj osovini. Ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h traje solidnih 8,7 sekundi.

Najprestižnija verzija nosi oznaku BMW M240i i nju pokreće linijski turbobenzinski šestak sa 374 konjskih snaga i 500 Nm. Nije ponuđen samo u alternativama s integralnim pogonom, već se ovaj motor može upakovati i u kupe kom su jedini pogonski točkovi oni iza vozača. Takva zujalica takođe ima isti osmostepeni automatik, pa u izvođenju s jednim parom pogonskih točkova do „stotke“ ubrzava za 4,7 sekundi, ali ako su mu svi točkovi „produktivni“ onda i za četiri desetinke dojuri do „sto na sat“ brže od kolege s jednim parom pogonskih kotača, dijalektom zapadne braće rečeno.

Proizvodnja ovakvih kupea, onih s novom postavkom putničke kabine, kreće po sred leta, to jest u julu. Međutim, ustreptale duše omađijane novim „tablet enterijerom“, mogu da pristupe poručivanju odmah. Naravno, ako im cena bazične verzije zvane BMW 218i, od 39,4 hiljada evra (u Nemačkoj) ne zazvuči baš grozno. Da podsetimo da je pre oko pet godina, BMW 318i prodavan od strane ovlašćenog distributera u Srbiji za manje od 28 hiljada evra, ako se dobro sećamo.

Strašno je to koliko je evro jedna nestabilna valuta 🙂

AutoRepublika

(1041)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments