1. Home
  2. Prezentacije
  3. Suzuki predstavio Swace, klona Toyotine Corolle (GALERIJA)
Suzuki predstavio Swace, klona Toyotine Corolle (GALERIJA)
3

Suzuki predstavio Swace, klona Toyotine Corolle (GALERIJA)

482
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon nedavnog tizera pred nama je finalni proizvod i novi model Suzukija za evropsko tržište. 

Swace je samo deo saradnje Suzukija i Toyote i ovaj model je baš sve ono što smo i očekivali. Japanci očito pokušavaju sa „evropskim“ receptom prepakivanja proizvoda, ali nismo sigurni koliko će ovo biti uspešan paket.

Ovdašnji proizvođači bar pokušavaju vizuelno što više udaljiti prepakovane automobile, no u Suzukiju se oko toga nisu mnogo potrudili. Da li je to učinjeno namerno, kako bi se zadržala jasna referenca na Corollu, ostaje kao veoma logično pitanje, na koje teško da ćemo ikada dobiti odgovor.

Swace se od Corolle u karavanskom izdanju najviše razlikuje na prednjem delu vozila, jer je Suzuki implementirao svoju rešetku. Sve ostalo je gotovo isto što se definitivno ne može navesti kao prednost. Jedina ozbiljnija razlika u enterijeru je drukčiji upravljač kod Swacea, čak je i Toyotin displej od 8 inča za kontrolu informativno-zabavnog sistema ostao isti.

Suzuki navodi da Swace raspolaže sa 596 litara zapremine u prtljažniku, što je slično kao i kod Corolle. Japanci su potvrdili da će pogonski sklop biti hibridni i to onaj u kombinaciji sa 1,8-litarskim benzinskim agregatom. Ova postavka kod Toyotinog „donora“ razvija 122 ks, ali Suzuki nije dao podatke u vezi sa snagom.

Ono što jesu saopštili, to je da će Swace obavljati sprint do 100 km/h za 11,1 s, dok će maksimalna brzina iznositi 178 km/h. Za sada nije jasno da li će Swace biti ponuđen sa još nekim agregatom, ali kako trenutno stvari stoje ovo će biti jedini izbor.

Swace će se proizvoditi u Toyotinoj fabrici u Velikoj Britaniji, tamošnji mediji veruju da će početna cena za Suzukijev model biti manje-više ista kao i za Corollu. To nas navodi na pitanje, zašto bi onda neko između dva identična modela kupio Suzukijev, koji nema tako izraženu tradiciju u Evropi kao što je to slučaj sa Toyotom?

Izgleda da odgovor znaju samo budući potencijalni kupci.

AutoRepublika 

(482)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Neverovatno koliko mi je Suzuki znak lepši od Tojotinog na njihovim modelima.

YugoFlorida

Neće ovo dugo preživeti. Malo su trebali više da ga distanciraju od Toyote.

moron

Ako cena bude slična, a oba vozila u ponudi na istom tržištu, suzuki neće imati značajan udeo prodaje.