1. Home
  2. Vesti
  3. Početak kraja – Vauxhall (Opel) Insignia nestala sa britanskog tržišta
Početak kraja – Vauxhall (Opel) Insignia nestala sa britanskog tržišta
1

Početak kraja – Vauxhall (Opel) Insignia nestala sa britanskog tržišta

302
1
Podelite sa prijateljima:

Čini se da je druga generacija germanskog sedana došla do kraja puta. 

Opel je potvrdio da Insigniju više nije moguće poručiti iz Velike Britanije, a kao primarni razlog ističu vrlo slabu prodaju tog modela, kao i pritisak elektrifikacije. Nemci su naveli da će ispuniti sve postojeće porudžbine za Insigniju sa Ostrva, te da će im biti potrebno neko vreme da proizvedu te automobile – do jeseni bi sve trebalo da bude gotovo.

„Ovo nije kraj Insignije u Velikoj Britaniji, samo ove generacije“, istakao je Pol Vilkoks, jedan od visokorangiranih rukovodilaca Vauxhalla. On je dodao da će se ovaj model vratiti u EV ruhu, ali da to ne bi trebalo očekivati pre 2026. godine.

Podsetimo, Insignia je poslednji ostatak GM ere Opela, jer su svi ostali automobili marke iz Riselshajma prešli na PSA odnosno Stellantisovu tehnologiju. Opel je pre dve godine sproveo ozbiljnu restilizaciju za Insigniju, što znači da će ovaj sedan ostati još neko vreme na tržištu u kontinentalnom delu Evrope.

Naravno, Insignia, kao i kompletan velikoserijski D segment, muči se sa pronalaskom novih kupaca na Starom kontinentu. Možda to bude odlučujući faktor da Opel ubrza proces penzionisanja ovog vozila. U prvom kvartalu tekuće godine, Insignia je indeksirala svega 2.879 registracija, što predstavlja pad prodaje od 38% naspram referentnog perioda prethodne godine.

AutoRepublika 

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možde kupce u Britaniji nije oduševljavala ideja 1,5 dizela sa 3 cilindra koji je bio deo ponude motorizacije za Insigniju …