1. Home
  2. Vesti
  3. Amerikanac vozio 264 km/h i prošao samo sa novčanom kaznom
Amerikanac vozio 264 km/h i prošao samo sa novčanom kaznom
0

Amerikanac vozio 264 km/h i prošao samo sa novčanom kaznom

473
0
Podelite sa prijateljima:

Nije tajna da Amerikanci imaju jako stroge zakone po pitanju brze vožnje. Iako se mogu pohvaliti izuzetno moćnim automobilima koji bi verovatno činili čuda na autobanu, retko kada ćemo „preko bare“ videti ograničenje veće od 130 km/h, a u okolini većih gradova svega 90 km/h. Ako se ikada zapitate zašto bi neko napravio model sa 500 i kusur „konja“, a pritom mu ograničio maksimalnu brzinu na tek oko 200 km/h, odgovor leži baš u ovoj karakteristici.

A onda naravno moramo da spomenemo i kakve su kazne. One variraju zavisno od lokacije, a javna je tajna da su najoštrije u saveznoj državi Virdžiniji. Nije retkost da budete zaustavljeni čak i ako vozite svega nekoliko milja preko oganičenja, a za svaku milju prestupa, to jest 1,6 kilometara brzinom iznad oganičenja, novčanik će vam biti lakši za šesnaest dolara.

To je samo početak pošto će vas vožnja brzinom preko 130 km/h koštati slobode i policija ima pravo da vas optuži za „divljanje na putu“, a ako ste prekrišili brzinu više od 40 km/h, onda vam sigurno sledi minimalno zatvorska ćelija u trajanju od mesec dana.

To nas dovodi do današnje priče, a u centru pažnje je model Dodge Challenger Hellcat. Reč je o najmoćnijem četvorotočkašu koji američka automobilska industrija ima da ponudi, i može se naručiti u konfiguracijama sa 717 i 797 konjskih snaga. Nepoznati vlasnik je nedavno uhvaćen u saveznoj državi Oklahomi kako ga vozi pri brzinama od čak 264 km/h iako je ograničenje tek 120 km/h.

Dok slično divljanje u stilu iz filma „Fast & Furious“ nije strano, ono šta se desilo posle toga svakako jeste. Naime, vlasnik je dobio samo novčanu kaznu u iznosu od 450 dolara i mogao je da nastavi svojim putem. Ovu informaciju zapravo nije ni izneo sam vozač, već policijska uprava na svom kanalu društvene mreže Twitter uz objašnjenje da je takva prakasa „veoma opasna“. Naravno, usledila je lavina negativnih komentara od strane javnosti zašto je takav vozač još uvek na putevima i da li je potrebno da neko strada pre nego što policijske snage reaguju.

A za s(p)retnog vozača, šta da kažemo osim da ima sreće što nije u Virdžiniji…

AutoRepublika

(473)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments