1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley otpušta gotovo 25% svoje radne snage
Bentley otpušta gotovo 25% svoje radne snage
0

Bentley otpušta gotovo 25% svoje radne snage

191
0
Podelite sa prijateljima:

Kriza izazvana korona virusom pravi velike probleme luksuznom brendu. 

Britanski proizvođač se nalazi u lošoj poziciji zbog sve slabije prodaje. Par meseci tužnih prodajnih rezultata ne bi bili katastrofalni za marku poput Bentleyja, da ova kompanija nije poprilično loše poslovala u prethodnih nekoliko godina, a gazde iz Volkswagena nemaju naročito mnogo razumevanja za ovakve neuspehe.

Bentley najavljuje da će otpustiti 1.000 radnika, iliti 1/4 radne snage. Za početak, trudiće se da obezbede program otpremnina te se nadaju da će veći deo od planiranih hiljadu otkaza doći dobrovoljno pre svega kod onih koji su blizu penzije.

Izvršni direktor Bentleyja, Ejdrijan Holmark, potvrdio je za ostrvske medije da je taj proizvođač primoran da otpusti veliki broj zaposlenih. „Jednostavno, tim masovnim otpuštanjem čuvamo preostala radna mesta i više se fokusiramo na budućnost i strategiju u vezi sa plasmanom električnih vozila“, rekao je Holmark.

Šef britanskog brenda odbacio je navode da je koronavirus uzrok ovakvih drastičnih koraka uprave Bentleyja, ali je potvrdio da je COVID-19 samo ubrzao odluke povodom rezanja troškova.

Bentley je 11. maja opet počeo sa proizvodnjom vozila na Ostrvu, nakon pauze od sedam nedelja, zbog pandemije virusa korona.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments