1. Home
  2. Vesti
  3. Fisker ponovo menja planove
Fisker ponovo menja planove
0

Fisker ponovo menja planove

132
0
Podelite sa prijateljima:

Inicijalni planovi Henrika Fiskera ostaju aktuelni, što će reći da će masovna proizvodnja električnih krosovera s oznakom Fisker Ocean započeti u novembru u austrijskoj fabrici Magne. Međutim, dalji tok događaja će se izmeniti u skladu s revidiranom strategijom. Ovo nije ništa novo za marku Fisker, pa nagle izmene planova treba tretirati s dozom izvesnog skepticizma. Izgleda da možete zaboraviti na obećavajuću gamu modela Fiskera, barem onako kako je najavljena 2020. godine.

Tada je bilo predviđeno da paleta uključuje pikap kamionet Alaska, snažni sedan EMotion i neimenovani kupeoliki krosover. O njima više nema ni pomena. Sada su na agendi dva nova modela i njih možemo da vidimo na priloženim tizerima.

Drugi model u katalaogu, nakon krosovera Oceana, bi trebalo da bude kompaktni Fisker Pear (kruška), a koji vidite na naslovnoj fotografiji. Henrik Fisker je naveo da ovaj baterijski automobil poseduje jednostavan dizajn i početnu cenu od 29 hiljada dolara. Ispostavilo se da je model Pear van standardnih klasa automobila, iako sudeći po fotografiji, pričamo o istoj vrsti kros-heča. Nova platforma će biti osnova na koju će kasnije biti postavljena još dva druga modela.

U kompaniji imaju u planu da lansiraju „Krušku“ u američkoj saveznoj državi Ohajo, gde je bivša fabrika korporacije GM bila prodata startapu Lordstown Motors u prvom koraku, da bi onda pre neki dan, tajvanska kompanija Foxconn kupila kompleks za sumu od 230 miliona američkih dolara. Sudeći po planu, električna vozila marki Foxtron, Lordstown i Fisker će biti sklapana u istim pogonima. Početak proizvodnje modela Fisker Pear se najavljuje za 2024. godinu, dok Henrik Fisker očekuje da će proizvoditi 250 hiljada vozila na godišnjoj osnovi!

A treći model kompanije bi trebalo da bude nazvan Fisker Ronin. Pogađate, ime je dato u slavu istoimenog filma. U pitanju je veliki električni kabriolet konstruisan za uživanje do četiri osobe. Jedinstvena vrata, baterija integrisana u strukturu karoserije i elementi aktivne aerodinamike se obećavaju. Ali, glavni ciljevi firme su dostizanje rekordne autonomije (bolje od 880 kilometara) i izvanredna vozna dinamika.

Navodi se da je razvoj ovog četvorotočkaša započeo prošle godine, ali da je moguće da će ronin postati epilog razvoja napuštenog sedana EMotion. Utoliko pre što im je format veoma sličan. Debi noviteta je zakazan za avgust 2023. godine, dok je početak masovne proizvodnje zakazan za drugu polovinu 2024. godine. Procenjena cena ovog modela iznosi velikih, baš velikih 200 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(132)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments