1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes je već rasprodao ovogodišnju proizvodnju električnih automobila
Mercedes je već rasprodao ovogodišnju proizvodnju električnih automobila
1

Mercedes je već rasprodao ovogodišnju proizvodnju električnih automobila

194
1
Podelite sa prijateljima:

Brend iz Štutgarta nema problema sa potražnjom za njegovim EV modelima. 

Ola Kelenijus, izvršni direktor Mercedesa, potvrdio je da je ta marka u potpunosti rasprodala ovogodišnji plasman električnih vozila. „Proizvodne kvote su ispunjene. Nemamo više kapaciteta za stvaranje novih automobila, a sve jedinice koje će nastati ove godine već imaju nove vlasnike“, rekao je Kelenijus govoreći o uspehu EV portfolija Mercedesa.

Nemačka marka je u januaru ove godine upisala novi rekord. Tada je isporučeno 227.458 baterijskih četvorotočkaša (EV+PHEV), što je uvećanje od 68% naspram prethodne godine. Kelenijus je istakao da se Mercedesu sada smeši novi problem – prevelika potražnja.

„Sada je maj, a nove narudžbine za EV modele biće kompletirane tek sledeće godine, jer je čitava ovogodišnja proizvodnja električnih automobila rasprodata“, kazao je šef germanskog proizvođača. „Moraćemo uskoro da dodatno uvećamo kapacitete na tom polju“, rekao je Kelenijus.

Mercedes je u poslednje vreme prikazao niz električnih modela. Od kompaktnih EQA i EQB, preko luksuznih EQS-a i EQS SUV-a koji predstavljaju perjanice game, pa sve do modela EQE, odnosno električnog pandana E klasi.

Prodaja električnih automobila iz meseca u mesec raste na globalnom nivou. Radi se o eksploziji potražnje za ovakvim vozilima (pre svega u Kini i Evropi). Primera radi, tokom čitave 2012. godine u svetu je prodato oko 130.000 električnih automobila, sada se toliko isporuči na nedeljnom nivou!

AutoRepublika 

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Nemačka marka je u januaru ove godine upisala novi rekord. Tada je isporučeno 227.458 baterijskih četvorotočkaša (EV+PHEV) … „Sada je maj, a nove narudžbine za EV modele biće kompletirane tek sledeće godine, jer je čitava ovogodišnja proizvodnja električnih automobila rasprodata“.

Pa, koliko iznosi ta njihova ukupna planirana proizvodnja za ovu godinu ? Ja bih rekao da će ostatak godine svima da bude jako tanak …