1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Tiguan X – po kineskom ukusu
Volkswagen Tiguan X – po kineskom ukusu
0

Volkswagen Tiguan X – po kineskom ukusu

312
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač priprema se za plasiranje nove verzije modela Tiguan, a za sada je u planu da ova varijanta bude dostupna samo na kineskom tržištu. 

Novo izdanje nosiće naziv Tiguan X, i u pitanju je kupeoliki SUV. Ne tako davno čuli smo najave šefa razvojnog odeljenja Volkswagena, Franka Velša, kako ta marka ima dovoljno SUV modela. „Ne treba nam još 14 ovakvih automobila“, rekao je za francuske medije Velš.

No, u realnosti stvari stoje drugačije. Nedavno smo videli model Nivus, nastao za inicijalno za Brazil i Južnu Ameriku, ali će stići i na evropsko tle, a sada je tu i Tiguan X, kupe-SUV za Kineze, a možda i za Evropljane?

Na prednjem delu vozila, Tiguan X praktično je isti standardnom modelu koji se nudi u Kini, ali veće izmene su se odigrale na zadnjem delu automobila. Tu vidimo drugačiju svetlosnu grupu koja je povezana LED trakom, evidentna je padajuća linija krova, a pozadi je više radi atraktivnosti nego li funkcionalnosti, postavljen i mali spojler, slično kao kod revidiranog Arteona.

Volkswagenovi rukovodioci se za sada nisu oglašavali u vezi sa Tiguanom X. Ukoliko osete da postoji bilo kakva potražnja za takvim modelom u Evropi, realno je da će ga brzo pripremiti za prodaju na Starom kontinentu. Uostalom, i francuski Renault je tako započeo sa modelom Arkana, koji je od Dalekog istoka stigao i do Rusije, a kako glase poslednje, nezvanične informacije, ovaj SUV mogao bi uskoro da uđe i na evropsko tržište.

AutoRepublika 

(312)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments