1. Home
  2. Vesti
  3. Polestar – veliki ekrani izlaze iz mode
Polestar – veliki ekrani izlaze iz mode
0

Polestar – veliki ekrani izlaze iz mode

373
0
Podelite sa prijateljima:

Smetaju vam raznoliki displeji u modernim automobilima? Niste jedini! 

Gotovo da ne postoji model koji je trenutno na tržištu, a da u ponudi, bar u nekom paketu opreme, nema makar jedan ekran. Stiglo je to i do niskobudžetnih Dacijinih vozila, kao da su fizički prekidači i tasteri odjednom prestali da funkcionišu.

Naravno da nisu, reč je o još jednom podlačkom potezu automobilske industrije, sve u cilju „čerupanja“ kupaca. Jer, retko se gde može videti da je doplata za recimo centralni displej manja od 200-250 evra. Proizvođače taj isti „tablet“ obično košta nekoliko desetina evra. Jasno vam je kolika je zarada…

Koni Blome, menadžer za dizajn enterijera, veruje da centralni ekran uopšte ne treba da bude tačka u koju se gleda. „Smatram da se na taj način odvlači pažnja vozača. U pitanju je trend koji neće trajati večno“, rekao je Blome.

„Kada putujete automobilom imate priliku da iskusite predele oko sebe, to je zanimljivije od gledanja u ekran“, navodi Polestarov rukovodilac. „Sve ima svoj vrhunac popularnosti, pa i ova postavka sa velikim displejima“, kazao je Blome.

Kada i kako je počeo ovaj trend danas je teško ustanoviti. Možda bi se prst mogao uperiti u Teslu i njegov Model S…

AutoRepublika 

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments