1. Home
  2. Vesti
  3. Renault sprema „Grand Austral“
Renault sprema „Grand Austral“
1

Renault sprema „Grand Austral“

395
1
Podelite sa prijateljima:

Francuzi nameravaju da jednim potezom ubije dve muve. 

Kao što je već poznato, Renault Koleos je na isteku resursa i uskoro bi trebalo da dobije i zvaničnog naslednika. Kako javljaju francuski mediji, sukcesor bi trebalo da bude Grand Austral u suštini, ali ne i po nazivu. Naime, kolege trikolori uvereni su da će Renault budući veliki SUV sedmosed nazvati Espace!

Navodno se želi održati korak sa tradicijom, a kako je Espace ipak tokom svoje istorije bio značajno uspešniji projekat od Koleosa, odluka se čini potpuno racionalnom. Inženjeri Renaulta dobili su tri zadatka: prostrana kabina, veliki gepek i značajno modularnost vozila. Dakle, sve odlike koje su nekada krasile MPV asove ovog brenda. Naravno, u prevodu, traži se jedan ozbiljan porodični automobil.

Naravno, očekuju se promene gabarita. Iz informacije koje dolaze iz Franačke, može se zaključiti da će „Grand Austral“ odnosno Espace, biti značajno duži od standardnog Australa – za oko 15 cm. Šta više, međuosovinsko rastojanje bi trebalo da bude veće za nekih 7 cm. Što se tiče prtljažnika – cilj je 600 l zapremine sa spuštenim trećim redom sedišta.

Motorizacija će ostati potpuno identična kao i kod standardnog SUV-a, što u prevodu znači da nema ništa od dizel motora! Kako će ovakva grdosija izgurati sa malim turbo benzinskim agregatima, ostaje da se vidi.

Premijera SUV-a sa sedam sedišta trebalo bi da bude upriličena početkom naredne godine, dok će prvi primerci biti isporučeni tokom leta 2023-e. Što se tiče cene, nagađa se da će početna cena u Francuskoj iznositi oko 30.800 evra, a kao direktan rival navodi se Peugeot 5008.

AutoRepublika 

(395)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čak i da ovaj „produženi“ Austral bude duži oko 15 cm od običnog Australa ( tj. da bude „izdužen“ na oko 466 ), opet će biti kraći oko 20 cm od poslednjeg Espace-a.
Šta više, dimenzijama bi mogao dosta da liči na najavljenu Dačiju Bigster 🙂