1. Home
  2. Vesti
  3. Kia prikazala tizere za EV6, svoj novi električni krosover
Kia prikazala tizere za EV6, svoj novi električni krosover
0

Kia prikazala tizere za EV6, svoj novi električni krosover

164
0
Podelite sa prijateljima:

Budući baterijski SUV biće prvi model ove kuće koji će poneti novi logo južnokorejskog brenda. 

EV6 biće ujedno i prvi model Kije baziran na modularnoj E-GMP platformi. Ova marka najavila je da će plasirati sedam novih električnih automobila iz specijalne familije EV modela do 2027. godine.

Kako EV6 koristi istu platformu kao nedavno predstavljeni Hyundai Ioniq 5, može se očekivati da ćemo i kod drugog korejskog noviteta videti sličan izbor baterija i pogonskih sklopova. Dakle, što se tiče baterija u ponudi bi mogli biti pakovanja od 58 kWh i 72,6 kWh. Ako se prenese i snaga elektromotora, onda nadolazeći EV6 mogao biti računati na 168 ks u bazičnom trimu, pa sve do nekih 300 „grla“.

EV6, kao i Ioniq 5, moći će da se “prikači” na brze punjače snage do 350 kW, i zahvaljujući sistemu punjenja od 800V baterija se od 10% do 80% kapaciteta može napuniti za svega 18 minuta! Samo pet minuta punjenja dovoljno je da se obezbedi 100 km dometa.

Što se tiče autonomije kretanja, Kia još nije saopštila na koliko će se moći računati. Ipak, neki mediji veruju da će Kijin električni krosover moći maksimalno da „dobaci“ do 480 km.

Prikazani tizeri nisu mnogo rekli o dizajnu novog korejskog EV modela. Vidimo poprilično kratak prednji i zadnji kraj, sa dosta izraženom linijom padajućeg krova. Pozadi je upečatljiva vrlo izražena svetlosna grupa. Novitet će premijerno prikazati i novi stil koji će Kia forsirati sa svojim budućim električnim automobilima.

„EV6 je otelotvorenje naše dizajnerske filozofije. Stvoren je da inspiriše putovanje“, rekao je Karim Habib, šef dizajnerskog odeljenja Kije.

AutoRepublika 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments