1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen osveženi Hyundai Palisade u Americi
Predstavljen osveženi Hyundai Palisade u Americi

Predstavljen osveženi Hyundai Palisade u Americi

1.38K
4
Podelite sa prijateljima:

Glavna premijera Hyundaija na danas otvorenom Salonu automobila u Njujorku je podrazumevala prikaz restilizovanog krosovera s oznakom Palisade. Prošlo je skoro četiri godine od debija ovog vozila pa je ovaj trenutak potpuno logičan i očekivan. Glavne promene se tiču nosa krosovera pa se umesto oblikovanog štita na mestu rešetke hladnjaka našla pravougaona maaska s novim velikim ćelijama u matrici. 

Svedoci smo uvođenja i nove tehnologije rasvete na novitetu, iako je zadržana dvodelna šema prednjih svetlosnih grupa, zajedno s tri sekcije uspravnih traka navigaocionog svetla, odnosno narodski rečeno – migavaca.

Levo je primerak pre restilizacije a desno nakon

Što se tiče zadnjeg kraja velikog SUV-a, tu vidimo da je odbojnik preoblikovan, a pride je i dizajn felni izmenjen. Dodatno, imamo varijantu zvanu Palisade XRT a ona je prepoznatljiva po dekoru koji asocira na “off-road”, a nudi i 20-inčne naplatke, iako samo vozilo nije bilo subjekt nekih dodatnih tehničkih unapređenja. Spoljna ogledala (na retrovizorima) poseduju funkciju samozatamnjivanja po potrebi.

U kabini možemo videti nov obruč upravljača, različitu grafiku virtuelne instrumentacije, modifikovane materijale za završnu izuradu i ventilacione otvore u vidu kontinuirane linije. Ekran multimedijalnog sistema je narastao pa umesto nekadašnje dijagonale od 10,25 inča, sada nudi celih 12,3.

Povrh toga, ojačana i proširena je funkcionalnost usluga u okviru koktela Bluelink, pa tako sada Palisade može biti otključan putem pametnog telefona i Wi-Fi veze, s obzirom da je odašiljač ugrađen u glavnu jedinicu.

Lista opcionala nije tanka i integriše novo sedište za vozača koje krasi povišen komfor (Ergo Motion), kao i ekran na mestu unutrašnjeg retrovizora s punim prikazom na ekranu. Preko njega se prenosi slika koju registruje kamera montirana na stražnjici grdosije.

Umesto priključaka tipa USB-A, novajlija će ponuditi modernije poznate pod skraćenicom USB-C. Za one sklone pomodnim rešenjima treba naglasiti i da je moć dopune gedžeta uvećana sa 5 na 15 vati. Unapređen je i sistem adaptivnog tempomata.

Palisade i dalje može biti poručen sa sedam ili osam sedišta. Kada su zasebne fotelje u drugom redu, moguće je uz njih po prvi put dobiti i sistem ventilacije, dok je putnicima na sedištima u trećem redu dostupna funkcija dogrevanja. Bočni vazdušni jastuci u drugom redu za sedenje su postali deo serijske opreme. To praktično znači da  Palisade po definiciji poseduje devet vazdušnih jastuka.

Tehničke promene nije donelo ovo ažuriranje modela, barem ne što se tiče verzija namenjenih Amerikancima. Tamo će, Hyundai Palisade i dalje biti nuđen samo s jedinicom koja stiže u konfiguraciji V6 i nosi oznaku 3.8 GDI. U pitanju je atmosferski benzinac s 295 konjskih snaga koji sarađuje s osmostepenim automatikom.

Kupac bira hoće li imati prednji ili integralni pogon. Modeli s pogonskom formulom 4×4 nudi i dodatni režim vožnje za vuču (Tow Mode), u kom spojnica radi s predopterećenjem, dok menjačka jedinica bira niže stepene prenosa.

Prodaja osveženog azijskog krosovera u Americi će početi tokom ovog leta. Koliko nas ovde u Evropi Korejci deru, govori i činjenica da je ova, bezmalo pet metara duga grdosija u Americi prodavana po nižoj ceni nego Kia Sportage, pa je tako početna cena Palisadea pre restilizacije bila oko 30 hiljada evra.

Istovremeno, restilizovani Palisade će se pojaviti i u matičnoj Koreji gde će ga pokretati novi 2,2-litarski turbodizel s aluminijumskim blokom, poznatim iz drugih modela marki Hyundai i Kia.

AutoRepublika

(1380)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sacuvaj Boze! Kompletan prednji deo je gomila kica! Ovo moze da prodje samo u USA.

igi

Za američke repere, npr.

Yankee

Americki reperi ne bi bili vidjeni u korejskom autu ni po pitanju zivota.

moron

Ovaj V6 3,8 im je „star kao Grčka“ 😀