1. Home
  2. Vesti
  3. Ruski zvaničnici odbacuju izvikane brendove i prelaze na luksuzne automobile iz Kine
Ruski zvaničnici odbacuju izvikane brendove i prelaze na luksuzne automobile iz Kine
4

Ruski zvaničnici odbacuju izvikane brendove i prelaze na luksuzne automobile iz Kine

3.20K
4
Podelite sa prijateljima:

Istakunti, a i ostali predstavnici vlasti Ruske Federacije su iskazali spremnost da svoje četvorotočkaše konstruisane od strane evropskih, japanskih i američkih brendova zamene onim koje su osmislila braća Kinezi.

Tvrdnja izneta u uvodnom pasusu je opravdano izvučena na osnovu izjave koju je medijima dao minisatar privrede i trgovine Ruske Federacije, Denis Manturov. Naime, on je direktno najavio mogućnost da dođe do zamene proizvoda koje potpisuju marke koje su, usled poslednjih zbivanja, već napustile rusko tržište. Dodao je i da se akcija sprovodi sinhronizovano s kineskim partnerima. Čovek nije izneo na koje konkretno marke se misli, ali nije teško ni pogoditi ko će ostati bez svog udela na tržištu.

Zvanične isporuke luksuznih vozila Rusiji, su u martu obustavljene od strane proizvođača iz Evrope, Amerike i Japana, dok je od premijum brendova (iz zemalja „američkog sliva“), kao jedini poslovno aktivni preostali predstavnik preostao korejski Genesis.

Denis Manturov je bio prilično jasan na ovu temu, rekavši i ovo: “U priči smo, na primer, i s kineskim brendovima koji bi mogli da uskoče kao zamena za luksuzne marke,” prenela je ruska novinska agencija TASS.

Ministarstvo industrije i trgovine je krajem marta saopštilo da nije spremno na beskrajno čekanje kako bi se došlo do rešenja situacije, pozivajući se na situaciju u kojoj je obustavljen rad pogona za sklapanje automobila, a do čega je došlo iz političkih i logističkih razloga. Ministarstvo priznaje da niko od inostranih proizvođača automobila ne želi da napusti Rusiju, dok je rad sa alternativnim dobavljačima i proizvođačima još u toku.

Podsetićemo da Rusi u razvoju imaju i lokalni brend Aurus, ali on još uvek nije u stanju da pokrije domaće potrebe, pa se pregovara s analogom iz Kine, brendom zvanim Hongqi. Počev od 2017. godine, Hongqi se prekvalifikovao na proizvodnju relativno omasovljenih premijum modela, dok je tokom šezdeset godina pre toga bio fokusiran na izradu četvorotočkaša samo za članove partijske elite Kine.

Uzgred budi rečeno, električni krosoveri zvani Hongqi E-HS9, već su predmet nezvaničnih isporuka na teritoriju Ruske Federacije.

AutoRepublika

(3201)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

„Imperija uzvraca udarac!“ O, kako ce ovo da boli EU! Rusi su bili veliki kupci najluksuznijih evropskih marki! Rusi jos uvek nisu raspisali sankcije i embargo protiv EU.

TheStig

I trebaju. Svo evropsko dekadentno raspalo đubre da istjeraju i napuste. Evropa će da zažali što je provocirala medvjeda.

Renault Terminator

Tek smo počeli…🇷🇺Z💪

Mustang

Hongqi E-HS9 – kineski range rover