1. Home
  2. Vesti
  3. Renaultova fabrika u Moskvi ponovo proizvodi automobile
Renaultova fabrika u Moskvi ponovo proizvodi automobile
2

Renaultova fabrika u Moskvi ponovo proizvodi automobile

564
2
Podelite sa prijateljima:

Renaultov pogon u ruskoj prestonici se vratio u rad. 

Jedan od retkih evropskih brendova koji nije prestao da posluje u Rusiji jeste Renault. Naravno, Francuzi imaju vrlo dobre razloge za takav potez, pre svega jer se plaše nacionalizacije Lade i sopstvene fabrike u Moskvi. Osim toga, Renault je u prodajnom smislu najsnažnija evropska marka u ovoj zemlji, te bi odlazak iz Rusije bio ravan samoubistvu za tu kompaniju.

Ladini pogoni u Iževsku i Toljatiju radiće do 25. marta u smanjenom obimu, ali još uvek se ne zna kako će izgledati proizvodnja za Renaultovu fabriku u Moskvi. Veruje se da će i francuska marka morati da prilagodi montažu vozila novonastalim uslovima. U Rusiji vlada nestašica većeg broja delova za proizvodnju automobila, a nametnute sankcije od strane zapadnog sveta značajno su otežale posao logističkim stručnjacima iz ove zemlje.

Podsetimo, Renault grupa u Rusiji upošljava ukupno oko 40.000 ljudi, i prema zvaničnim podacima, oko 8% od ukupnog prihoda te grupacije prošle godine stiglo je upravo sa pomenutog tržišta. Ujedno, Renault grupa kontroliše oko 30% ruskog tržišta. Sve jako dobri razlozi da se ne napusti ovaj region!

AutoRepublika 

(564)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Vratiće se mnogi, samo polako, prevelik je gubitak, ipak ekonomija pokreće svet, a ne politika

Renault Terminator

Ajd nešto dobro i iz Renaulta u zadnjih 5-6 godina..inače veoma interesantna pričica iz 2015 godine..neko ne želi da čuje a neko baš želi da čuje što bi rekao moj Zoki iz Viskonsija🙂.
https://youtu.be/s3ADseSEz4A