1. Home
  2. Vesti
  3. Početak kraja – Audi više ne nudi dizel automobile u Holandiji
Početak kraja – Audi više ne nudi dizel automobile u Holandiji
1

Početak kraja – Audi više ne nudi dizel automobile u Holandiji

325
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka u potpunosti je eliminisala dizelaše iz portfolija u Holandiji. 

TDI modeli Audija su prošlost u Holandiji. Ne, nije u pitanju prvoaprilska šala, mada bismo mi to iskreno voleli, brend sa četiri prstena odlučio je da je vreme da na pomenutom tržištu svoje napore usmeri ka drugim vozilima.

Holanđani će i dalje imati priliku da kupe SUS varijante Audijevih vozila, jer nastavljaju da nude automobile sa benzinskim i hibridnim pogonskim sklopovima. Ujedno, stanovnici ove zemlje su do sada pokazivali ogromno interesovanje za elektrifikaciju, te je jasno da će Audi pokušati da preusmeri potencijalne kupce ka baterijskim vozilima.

Sa ovim potezom nemačkog proizvođača može se reći da je došao i početak kraja. Do nedavno se Audi nije mogao zamisliti bez TDI pogonskih jedinica, a danas ih se ova marka svojevoljno odriče.

Inače, Audi je već stopirao dalji razvoj SUS agregata, ali je dobra vest da će nekolicina nadolazećih modela i dalje imati pravo i na benzinske i na dizel motore. Takav je slučaj i sa idućom generacijom modela A4 koji će ipak koristiti i TDI blok(ove).

Stručnjaci upućuju da će Audi polako eliminisati dizelaše iz ponude tamo gde je to moguće. Očekuje se da posle Holandije do toga u skandinavskim zemljama, a onda korak po korak i u ostatku Starog kontinenta.

AutoRepublika 

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Vest baš za „pohvalu“. Do moga…