1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će ovako izgledati Kia Xceed?
Da li će ovako izgledati Kia Xceed?
5

Da li će ovako izgledati Kia Xceed?

516
5
Podelite sa prijateljima:

Ruski portal kolesa.ru objavio je render fotografije nove Kije Xceed. 

Južnokorejski proizvođač još uvek nije potvrdio da će nadolazeći krosover baziran na ceedu zaista i nositi ovaj naziv, ali se na osnovu glasina koje kruže internetom u poslednjih mesec dana može zaključiti da je ovaj naziv najverovatnije verodostojan.

Kada je reč o dizajnu eksterijera kod ovog automobila, očekuju se blage izmene u odnosu na hedžbek izbedbu. Pre svega promene će se ogledati u drugačijim odbojnicima, potom plastičnoj zaštiti na lukovima iznad točkova, a moguće je i da dođe do blage izmene izgleda svetlosnih grupa. Naravno, o(p)staje sada već čuvena maska modela Kije, tzv. tigrov nos.

Što se tiče palete motora kod Xceeda, ona će najverovatnije biti istovetna onoj koju nudi model Ceed. Dakle, u ponudi će biti trocilindarski 1,0-litarski agregat, potom četvorocilindarske pogonske jedinice od 1,4 i 1,6 litara, dok će čast dizela braniti motor zapremine 1,6 litara.

Kia još uvek nije dala nikakva zvanična saopštenja za javnost u vezi sa Xceedom. Premijera se očekuje 5. marta na otvaranju Salona automobila u Ženevi, a za sada nije jasno da li će ovaj model biti dostupan samo u Evropi, ili će stići i na druge kontinente.

AutoRepublika

izvor: kolesa.ru 

(516)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Koliki je klirens, 140? Ali je prelepa, brat bratu, zavređuje ne manje od EUR 5000 više od HB-a..

s mile

mnogo je dobar ovaj biznis auto industrije, dodaš 3cm klirensa, malo plastike + vizuelno off road fazon… i ladno opališ + 3000 do 5000eur veću cenu…. i kad vidiš da to ide… samo nastaviš sa sličnim forama

a svi se pale na off road look u gradu, a tek povišena pozicija sedenja…. ludilooooooo

skoro sam išao na poletište za paraglajdere iznad niške banje, sa mojom fabijom, pored mene A6 quattro, i Scenic 4×4…. tera fabija za sve pare….

moron

Pa, kada vidim koliko sada košta običan (novi) ceed i da za npr. 18.490 dobijate 1,0 turbo sa 120 ks u drugom paketu opreme, a toliko u dinar košta nova corolla HB 1,2 turbo sa 116 ks, u drugom paketu opreme (koja npr. ima i ACC), mene je strah pomisliti koliko bi mogao da košta ovaj „terenski“ ceed.
https://app.kmag.net/files/download/?direct=1&file_id=0db1fb75f1918668d1248e31ff9988f5
http://www.toyotaadria.com/rs/pdf/cenovnik_vozila/corolla_hb_ts.pdf?_ga=2.116915461.2090568272.1551191968-2028695095.1504856902

Dikh tu kava

Ali kad pored „povišene pozicije sedenja“ čujem kao glavnu „komparativnu prednost“ (i to svaki auto marketing neštedimice „zlorabi“) – lakše penjanje na trotoare, uvek sebe uhvatim u dubiozi ko je tu luđi: marketing ili carevi koji popasu tu žvaku. . Brate mili.. povišena pozicija sedenja.. pa podigni je.eno sedište pa se „povisi“.. baš će ti pomogne taj centimetar i po što su stavili 3 šajbne na amortizere.. Da se lakše penjem na trotoare.. pa je l me pitao neko da li uopšte želim da se penjem na trotoare? Pa ne želim. Neću da se penjem. U Istanbulu ni ova žvaka… Pročitaj više »

Bojan

Bokte, i Kija izbaci novu Đulijetu pre Alfe.