1. Home
  2. Vesti
  3. Naredni Ford Mustang ipak bez hibridnih pogona
Naredni Ford Mustang ipak bez hibridnih pogona
3

Naredni Ford Mustang ipak bez hibridnih pogona

148
3
Podelite sa prijateljima:

Ostalo je još manje od nedelju dana do debija nove, sada već sedme generacije modela Ford Mustang. Zvanično ćemo ga videti naredne srede, to jest 14. septembra, a AutoRepublika će po običaju spremiti njegovu detaljnu analizu. Tokom prethodnih nekoliko godina se mnogo spekulisalo na temu šta budućnost donosi, posebno nakon što nam je Ford podario električni krosover pod imenom Mustang Mach E.

Zatim smo morali da sagledamo i situaciju kod konkurencije, pa će Dodge Challenger nestati sa tržišta nakon naredne godine, dok bi naslednik glavnog rivala Chevroleta Camaroa trebalo da bude limuzina na električni pogon.

Samim tim možemo da budemo zadovoljni bez obzira na to šta će nam Ford predstaviti sledeće sedmice, jer ako ništa drugo – Mustang pogonjen motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva će barem postojati tokom još jedne generacije.

Jedna od priča koja je bila aktuelna prethodnih godina je ona koja govori o tome da će nam američki proizvođač vozila ponuditi i hibridna izdanja. Ne u samom početku već nešto kasnije, a teorija je veoma prosta pošto kombinacija benzinskog i električnog motora samo može da pruži bolje performanse.

Ova ideja je potekla još 2017. godine kada je Ford predvodio Mark Filds, a kako je njegovu poziciju preuzeo Džim Farli dve godine kasnije, tako je ona izgubila na popularnosti. Kolege sa sajta Automotive News su nam rekle prošle godine da će hibridno izdanje stići u izložbeno-prodajne salone do 2025. godine, ali ta ideja ipak više neće uroditi plodom. Razlog leži u spomenutom krosoveru nazvanom Mach E, i kompanija smatra da još jedan Mustang sa električnim motorom nije potreban. Ranije smo pisali i da bismo mogli da vidimo i model sa pogonom na sva četiri točka, ali Farlija nije interesovala ni ova ideja.

Pa šta nam onda novi Mustang donosi? Pa zapravo malo toga na račun mehanike i ponovo ćemo videti identične motore. Ponuda će startovati sa 2,3-litarskim turbobenzincem sa 330 konjskih snaga uz opcioni 5,0-litarskim sa 460 „grla“. Izbor menjača će ponovo da bude šestostepeni manuelni i desetostepeni automatski. One verzije visokih performansi kao što su Mach 1 i Shelby GT500 više neće biti deo ponude.


Kolege sa sajta AutoForecast nam kažu da je Ford nedavno rekao dobavljačima kako će ovaj Mustang imati životni vek od osam godina pre nego što ga u potpunosti zameni model na struju. Njega bismo zapravo mogli da vidimo već 2029. godine, da bi se zatim dva modela paralelno prodavala nekoliko godina.

Šta da kažemo, osim budite uz nas sledeće srede kada ćemo dobiti odgovore na mnoga pitanja.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

jedva čekam

BB

Kad kupuješ? Kad će test?

moron

Bar neka normalna vest.