1. Home
  2. Prezentacije
  3. VW jednovremeno osvežio krosovere zvane Jetta VS5 i VS7
VW jednovremeno osvežio krosovere zvane Jetta VS5 i VS7
0

VW jednovremeno osvežio krosovere zvane Jetta VS5 i VS7

289
0
Podelite sa prijateljima:

Zasebnu marku Jetta su tokom 2019. godine utemeljili veliki Volkswagen i FAW, i taj potez se s ove vremenske distance pokazao uspešnim. Prošle godine je na kineskom tržištu isporučeno 178 hiljada primeraka vozila s logotipom novog brenda, koji donosi pojednostavljena vozila iz palete globalnih modela grupacije Volkswagen.

Saglasno izvornim očekivanjima, najpopularnijim se pokazao kompaktni krosover Jetta VS5, koji je ništa drugo do najbliža svojta u odnosu na Škodu Karoq i Volkswagen Taos. Ukupno je 83 hiljada primeraka ovog kompakta na štiklama isporučeno Kinezima u toku godine koju nedavno ispratismo. Izduženi SUV nazvan Jetta VS7 se pokazao upola uspešnim u odnosu na bestseler marke, pa je otpremljen ka 41 hiljadi kupaca. Ali, sada donosimo priču o tome da je ovaj duet prošao kroz proces prve restilizacije.

Osveženi krosoveri debituju u vidu specijalnih verzja posvećenih letnjoj Univerzijadi koja će biti održana u kineskom gradu Čengduu. Međutim, zajednički poduhvat FAW-Volkswagen je već krenuo s pripremama za leto pa će standardne verzije dva krosovera izgledati takođe isto. Izmeniće se samo koloritni dekor, što znači da će biti manje delova i površina ofarbanih u crnu boju.

Jetta VS5 izdanje za Univerzijadu

U stvari, kako vidimo, ispostavlja se da je restilizacija bila posve jednostavna. Krosover, Jetta VS5 je dobio jedino nove branike. Napred se nalazi odbojnik različitog oblika, prevashodno zahvaljujući inoviranom obliku usisnika za vazduh i kozmetičkih umetaka.

Branici modela s povišenom pozicijom sedenja VS7 su takođe promenjeni pa sada imaju sopstveni, originalni dizajn, iako su ranije bili isti kao ugrađeni na bratsku „peticu“. Dodatno je uvećana i površina koju pokriva maska hladnjaka. U enterijeru je moguće videti da su ugrađeni novi materijali koji se koriste u završnoj obradi. Dodajemo da su modeli marke Jetta profitirali za virtuelnu instrumentaciju još prošle godine, ali konstruktor od toga, mimo običaja u današnjoj skorojeviskoj industriji, to nije obelodanio „na sva zvona“, niti je proglašavao restilizaciju.

Jetta VS7 izdanje za Univerzijadu

S tehničke strane inovirani dvojac i nije zaista osvežen. Tu je dakle sve ostalo isto, pa oba krosovera nude jedino opciju pogonskog agregata s oznakom 1.4 TSI. U pitanju je turbobenzinac s četiri cilindra i 150 konjskih snaga koje do prednjih točkova (bez opcije porudžbine prenosa snage na sve točkove) dolaze posredstvom petostepenog ručnog menjača. Moguće je doplatiti i za šestostepeni automatik koji potpisuje (Toyotin) entitet Aisin.

Specijalne verzije dueta germansko-mandarinskih krosovera s referencom „Universiade Edition“ ulaze u maloprodajne objekte pre nego što dočekamo leto.

AutoRepublika

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments