1. Home
  2. Vesti
  3. Povratak džedaja – Lancia Delta ponovo na tržištu 2026. godine
Povratak džedaja – Lancia Delta ponovo na tržištu 2026. godine
6

Povratak džedaja – Lancia Delta ponovo na tržištu 2026. godine

388
6
Podelite sa prijateljima:

Italijanski hečbek vraća se u velikom stilu.

Lancia je još jedan od brendova koji se priključio trendu oživljavanja zaboravljenih modela. Tako će se i slavna Delta vrattiti na scenu 2026. godine, i biće dostupna isključivo kao električni automobil.

To je potvrdio i prvi čovek italijanskog brenda, Luka Napolitano, u razgovoru za Corriere della Sera. “Svi žele Deltu i taj automobil ne sme izostati iz naših planova. Vratiće se i biće to vrlo uzbudljiv model – manifest napretka i tehnologije”, rekao je Napolitano.

Šef Lancije nije želeo da zalazi u detalje, ali je jasno da je u pitanju dug period od pet godina do plasmana serijske varijante. Sasvim je moguće da ćemo u međuvremenu imati prilike da vidimo i neki koncept koji će najaviti budući novitet.

Što se tiče tehničkih podataka, ne postoji ništa opipljivo u izjavama Napolitana. Ipak, može se pretpostaviti da će nova Delta koristiti STLA Medium platformu, koja bi trebalo da omogući domet od nekih 700 km.

Napolitano je potvrdio i da će Ypsilon dobiti naslednika, te da će sukcesor stupiti na tržište 2024. godine. To znači da će mališan morati da opstane u aktuelnom izdanju još tri godine, što će svakako biti izazov s obzirom na to da već ima punu deceniju karijere iza sebe.

Naslednik Ypsilona biće ujedno i poslednji model Lancije sa SUS motorom, nakon njega ovaj proizvođač plasiraće isključivo električne automobile…

Lancia će biti deo premijum grupacije u okviru Stellantisa zajedno sa DS-om i Alfom Romeo. Prvi model koji bi trebalo da otpočne preporod Lancije jeste krosover iz B segmenta, ali i ovom četvorotočkašu praktično nema pouzdanih detalja, već samo glasine mahom iz italijanskih stručnih medija.

AutoRepublika 

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ланчиа Делта на струју.???Пропаст!

Iznogud

A dace nam pezoa 308 pod značkom Lancia , nes ti proizvoda, ako bude razlika kao 500x i renegade onda i mogu nesto poturiti pa se nadati prodaji. Narod ionako kao stoka uzima sve sta mu se ponudi, samo ako ima dobru priču.

BB

Samo ne znam da li će biti motor u delta ili trougao spoju 😉

TheStig

Ne znam kako ih nije sramota. Žabari su postali kao i ostali ljigavi gladni kapitalisti. Ako vraćaš jedno od top 5 najvećih ikona auto industrije možeš samo da je vratiš ako je povezana iole sa relijem ili sportom. Ovako je to samo marketinški propali pokušaj da se oživi Lancia. Imaće srce iz kosilice, tijelo Pežoa, cijenu Poršea i 0 bilo cega od Lancie Integrale. Voziće je tatine mezimice i sponzoruše.

YugoFlorida

Kad čujem da je ovako vraćaju, bolje da odmah otkažu razvoj iste.
Ko će hteti da vozi nešto što se zove Lancia Delta, a sličnije je mobilnom telefonu nego automobilu.
Ovakva upotreba legendarnog imena kao što je Delta je greh.

Iznogud

Ih,osim nas par zaludjenika, nikog nije briga za to, napravice oni to i još će se u reklami pozvati na staru deltu i reli. Zapamti ove moje riječi!