1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko benzina troši Opel Insignia GSi Grand Sport?!
Koliko benzina troši Opel Insignia GSi Grand Sport?!
0

Koliko benzina troši Opel Insignia GSi Grand Sport?!

1.48K
0
Podelite sa prijateljima:

Opelova limuzina se može pohvaliti skromnim brojkama po pitanju potrošnje goriva na pređenih stotinu kilometara. 

Ne bi trebalo smetnuti sa uma da Insignia GSi Grand Sport pod haubom ima dvolitarski benzinski agregat koji isporučuje 230 ks. Prema WLTP protokolu nominalna potrošnja iznosi 7,9 l benzina na 100 km, a kolege iz magazina Auto Motor und Sport rešile su da testiraju fabričke podatke.

Nemački novinari su na kraju svog opita ubeležili prosečnu potrošnju benzina od 8,9 l na 100 km, što je daleko od lošeg rezultata ali ipak više od onoga što navodi sam proizvođač. Sa perolakom nogom na gasu moguće je doći do svega 7 l za prethodno navedenu kilometražu. Dalje, kada je reč o sportski nastrojenoj vožnji, motor naravno „guta“ daleko više benzina.

U tom slučaju, potrošnja se penje na celih 10,4 l za 100 km. S druge strane, u svakodnevnoj vožnji, do mesta rada i nazad, Insignia GSi Grand Sport zadovoljava se sa celih 9 l na 100 km.

Podsetimo, nemački magazin ima specifičan način testiranja potrošnje. Naime, 70% vožnje potpada pod redovnu upotrebu, od radnog mesta do prebivališta (oko 21 km u jednom pravcu). Zatim 15% otpada na vrlo ekonomičan način upotrebe vozila gde se vodi računa da potrošnja bude što niža, i naposletku 15% čini veoma temperamentna vožnja, većinom na autobanu.

AutoRepublika 

(1478)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments