1. Home
  2. Vesti
  3. Rat u Ukrajini nastavlja da seče Volkswagen grupu
Rat u Ukrajini nastavlja da seče Volkswagen grupu
2

Rat u Ukrajini nastavlja da seče Volkswagen grupu

340
2
Podelite sa prijateljima:

Drastični nedostatak kablova, kao i poluprovodnika i mikročipova, tera Volkswagen na dramatične korake. 

Nemačka marka je pre izvesnog vremena prestala da prima narudžbine za plug-in hibride, kao što je recimo Golf GTE, a sada su u problemu i električni modeli. Kako javljaju tamošnji mediji, proizvodnja u Cvikauu je potpuno obustavljena, a kada ona bude restartovana neće biti moguće raditi u punom kapacitetu.

To znači da će veći broj EV modela iz Volkswagen grupe biti pogođen ovom preraspodelom proizvodnje, što u prevodu znači da je izvesno da cela grupacija ove godine neće uspeti da ispuni zacrtane ciljeve povodom prodaje baterijskih vozila. Nije samo muka za nabavku gore pomenutih spornih delova, sve veći problem su i sirovine.

Osim što je nemačka industrija glavni potrošač ruskog gasa u Evropi, oni su izuzetno zavisni i od drugih sirovina koje stižu iz zemlje kojoj su uveli sankcije. U Volkswagenu navode da je sve teži proces nabavke nikla, paladijuma i čelika, što dovodi u opasnost kompletnu proizvodnju.

Čini se da će nemačka kompanija početi da odlaže isporuke određenih modela, kao i da će u narednim nedeljama u potpunosti stopirati narudžbine za izvestan broj automobila… Ostaje nam da čekamo i vidimo ko će biti prva žrtva.

AutoRepublika 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Cepa se i Evropa u složnosti u sankcijama Rusiji, cena je prevelika, a narod to trpi. Naročito je Nemačka pogođena.

Mustang

znači vw više neće biti no.1 u svetu po prodaji vozila