1. Home
  2. Vesti
  3. Iz pepela Mitsubishija Pajera rađaju se salvete i toalet papir…
Iz pepela Mitsubishija Pajera rađaju se salvete i toalet papir…
1

Iz pepela Mitsubishija Pajera rađaju se salvete i toalet papir…

531
1
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač automobila Mitsubishi Motors je sklopio pisani sporazum vredan 34 miliona američkih dolara s kompanijom Daio Paper. Predmet ugovora se odnosi na fabriku za sklapanje četvorotočkaša Pajero Manufacturing, koja je inače smatrana biserom proizvodnog potencijala azijskog brenda. Kompanija je do 2020. godine proizvodila čuveni SUV tog naziva, ali su se tu sklapali i modeli s oznakama Toyote i Honde.

Međutim, kako se vremena menjaju, tako će i mašine iz ove fabrike početi da se bave proizvodnjom salveta, ubrusa i toalet papira. Uprava firme Mitsubishi  Motors je ovakvu odluku donela u teškom procesu rasuđivanja koji podrazumeva restrukturiranje kompanije.

Kompleks pod imenom Pajero Manufacturing je lociran na teritoriji japanske prefekture Gifu. Kompanija, popularno nazvana „Pajerotown“, je bila najveći poslodavac u celokupnoj regiji. Kada je firma bila u zenitu moći, u tim pogonima se sklapalo oko 170 hiljada vozila na godišnjoj osnovi. Najčešće je s traka silazio terenac Pajero, ali nisu retki bili ni pikapovi Delica i Mighty Max, baš kao i pomenuti različiti modeli Toyote i Honde. Danas u tom preduzeću radio oko hiljadu stručnjaka.

Meštani su se u početku nadali da će rukovodstvo Mitsubishija kupca fabričkog kompleksa naći među konstruktorima automobila, što bi značilo da bi novi poslodavac dobio gotovu, već obučenu radnu snagau, međutim, sada će biti prinuđen da obučava kadrove, kako je doneta odluka da se ugovor potpiše s firmom Daio Paper. Tako će higijenski proizvodi zameniti čuveni Pajero.

AutoRepublika

(531)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Nakon takvog sranja toaletni papir je logična alatka 🙂