1. Home
  2. Vesti
  3. Evropski velikani muku muče na ruskom tržištu
Evropski velikani muku muče na ruskom tržištu
3

Evropski velikani muku muče na ruskom tržištu

438
3
Podelite sa prijateljima:

Rusko tržište ostaje i dalje “tvrd orah”, pogotovo za nekolicinu evropskih brendova.

U Rusiji je tokom maja prodato 147.000 novih automobila, a glavnu reč naravno vodi domaća Lada čiji modeli Granta i Vesta su već duže vreme apsolutni bestseleri na tamošnjem tržištu.

No, ne cvetaju svima ruže u Rusiji, koju sve više čelnika automobilskih kompanija označava kao bitno tržište za uspeh na višem nivou. Pogotovo se teško snalaze dva evropska velika “imena” – Opel i Fiat.

Opel je u maju u Rusiji ubeležio samo 178 prodatih vozila, dok je italijanski proizvođač indeksirao još lošiji rezultat – svega 82 registracije! Teško je i Jaguaru, koji nikad nije uspeo da se ozbiljnije probije u Rusiji, pa je britanska marka tokom prošlog meseca isporučila 51 automobil.

Interesantno je da još dva brenda, doduše oni su van Evrope, takođe imaju problema da nađu kupce u najvećoj državi na ovoj planeti. To su Honda i Jeep. Iako Jeep ima poprilično dobre prodajne rezultate u ostatku Evrope, u Rusiji su potpuno marginalizovani.

Američki proizvođač je u maju isporučio svega 135 četvorotočkaša, dok je Honda još lošija. Japanska marka stigla je tokom prethodnog meseca do 119 kupaca u ovoj zemlji.

Očito da preferencije ruskih i evropskih kupaca definitivno nisu iste.

AutoRepublika

(438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Definitivno nisu isti ukusi ruskih i evropskih kupaca. Problem je pre svega što navedeni brendovi, kao na primer Fiat, uopšte nemaju auto koji bi ruskom kupcu bio zanimljiv. Jedino što Fiat sada nudi u Rusiji jesu Doblo i Ducato. Kod Fiata nema pravi SUV model, nema automobil u B segmentu, niti male limuzine, koje Rusi preferiraju. Jedan od mogućih načina da se Fiat Rusima približi je mogao da bude Punto. Mogli su celu liniju za Punto da premeste u Kragujevac, i da odatle započne proboj na ova, manje zahtevna tržišta, od onih u evropskoj uniji. Taman i mi da se… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane YugoFlorida
DOLF

Koliko se sećam iz priče od zadnjih barem 5g. problem FIATa na Ruskom tržištu je broj modela. Da sklapaju recimo Tipo tamo situacija bi bila značajno drugačija.

Izmenjeno 2 godine pre od strane DOLF
BB

A Fiat je nekad bio osnova motorizacije SSSR-a…