1. Home
  2. Vesti
  3. Ortaci Mercedes i BYD pripremaju luksuzni minivan
Ortaci Mercedes i BYD pripremaju luksuzni minivan
0

Ortaci Mercedes i BYD pripremaju luksuzni minivan

175
0
Podelite sa prijateljima:

Vremena se menjaju ubrzanim tempom, pa nekada nedodirljiv brend, Mercedes-Benz kao simbol  pouzdanosti i prestiža u dvadesetom veku, danas postaje automobilska marka s najviše opoziva u godini, i verni partner kineskih proizvođača koji u doba najvećeg sjaja trokrake zvezde, nisu bili vidljivi nigde na mapi viđenih svetskih konstrukora četvorotočkaša.

Kako bilo, podsetićemo da je marka Denza osnovana pre deset godina od strane Daimlera i BYD-a, ali ortaci od tada nisu našli priliku da ispromovišu zajedničko čedo. Udeo nemačke strane je postepeno smanjivan, pa je iz aktuelne game, jedino model Denza X zadržao neke elemente unutar putničke kabine koji podsećaju na Mercedes, da bi na samom kraju prošle godine, Daimler AG (što će reći pre nego što je grupacija preimenovana u Mercedes-Benz AG) odlučila da svoj polovični udeo u kapitalu snizi sa 50 na 10%.

Ipak, najavljeno smanjenje učešća u kapitalu zajedničkog poduhvata će biti registrovano tek tokom leta koje je pred nama, ali za sada, partneri promovišu nova postignuća zajednički utemeljenog brenda i objavljuju tizere kojim se najavljuje skoro lansiranje noviteta.

Vizuelni nagoveštaj modela koji će se u asortimanu marke pridružiti krosoveru s imenom Denza X, je dat na tri priložene fotografije. Vozilo koje očekujemo, a koje još uvek nije kršteno, dugačko je nekih 5,2 metara i pripada kategoriji kombi vozila.

Najavljeno je da će doneti tri reda sedišta i da će postavka biti u formatu: 2 + 2 + 3. Očekuje se da će novi MPV pulen ponuditi bogatu listu, što serijske, što opcione opreme. Pokretaćega ga serijski hibrid iz BYD-ove porodice pogonskih sklopova prepoznatljive po oznaci DM-i, dok će katalog dopuniti i čisto baterijska modifikacija.

Novajliju neće biti lako kupiti, Zapravo, hoće, ako za te namene kupac raspolaže impozantnijom sumom od 70 hiljada američkih dolara. Kao takva, nova MPV Denza će se na tržištu nadmetati s modelima poput Voyaha Dreamera i Toyote Alpharda. Premijera monovolumena će biti organizovana u nekom trenutku tokom predstojećih par meseci.

AutoRepublika

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments