1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volvoa: Automobilska industrija se mora u potpunosti posvetiti električnim modelima
Šef Volvoa: Automobilska industrija se mora u potpunosti posvetiti električnim modelima
0

Šef Volvoa: Automobilska industrija se mora u potpunosti posvetiti električnim modelima

169
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek švedskog proizvođača, Hakan Samuelson, izjavio je da je za automobilsku industriju neophodno da uloži sva svoja sredstva u elektrifikaciju sa krajnjim ciljem prelaska na baterijska vozila. 

Samuelson je kritikovao konkurenciju zbog neodlučnosti na digitalnoj konferenciji koju je priredio Financial Times. „Što duže držite otvorene ostale alternative, to će proces biti duži“, kazao je šef Volvoa na temu konačnog transfera ka električnim automobilima.

Na pitanje da li su potrošači već sada spremni za EV modele, Samuelson je imao interesantan odgovor. „Mislimo da je odnos 50:50, jer kada imate novu tehnologiju u izložbeno-prodajnom salonu, jako mnogo kupaca odjednom postaje zainteresovano“, kaže izvršni direktor brenda iz Skandinavije. On je napravio paralelu sa mobilnim telefonima, navodeći da su potrošači prvi put upitani pre 15 godina da li žele telefon sa ili bez dugmića, te da je ostalo već istorija.

„Ako ne prodajemo električne automobile, onda niko neće ni ulagati u infrastrukturu za punjenje istih. Rešili smo da ne čekamo da se to reši, već da proizvodimo i nalazimo kupce za električne modele. U ovom trenutku ne verujem da će neko imati velikih problema sa punjenjem baterije vozila“, rekao je Samuelson o aktuelnom stanju infrastrukture za punjenje električnih automobila.

Komentarišući najavu Velike Britanije da će zabraniti prodaju SUS vozila već 2030. godine, Samuelson navodi da bi jedan od podsticaja za automobilsku industriju da se preorijentiše na električne automobile mogao biti upravo taj – jasni rokovi za konačan prestanak prodaje modela koji koriste motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Upitan kada će Volvo prestati da proizvodi baš takve automobile, Samuelson kaže da je to ono što će na kraju ipak odlučiti potrošači. „To je stvar preferencija kupaca. Ali, ne bih se iznenadio da posle 2030. godine u ponudi imamo samo EV modele“, zaključio je Hakan Samuelson.

AutoRepublika 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments