1. Home
  2. Vesti
  3. Automobilski proizvođači i radnički bonusi, ko se od brendova posebno otvorio?
Automobilski proizvođači i radnički bonusi, ko se od brendova posebno otvorio?
0

Automobilski proizvođači i radnički bonusi, ko se od brendova posebno otvorio?

137
0
Podelite sa prijateljima:

Protekla godina bila je posebno teška za automobilsku industriju, ali su se neke marke snašle mnogo bolje od ostalih…

Ferrari je protekle godine ostvario rekordnu prodaju. U skladu sa tradicijom proizvođača iz Maranela, radnicima su isplaćeni “masni” bonusi zbog odličnog poslovanja u 2021. godini. Tako su zaposleni u Ferrariju dobili po 11.500 evra… Ozbiljna brojka, pogotovo ukoliko se sagleda da upošljavaju oko 4.500 ljudi.

Daimler, koji je u međuvremenu postao samo Mercedes, takođe je pokazao da vrednuje trud svojih radnika. Stoga su oni koji imaju na to pravo dobili podsticaj u vrednosti do 6.000 evra. Germanska kompanija potvrdila je da će bonusi biti isplaćeni zajedno sa februarskom platom, te da će ih samo u Nemačkoj dobiti više od 100.000 zaposlenih.

I Volkswagen je počastio svoju radnu snagu… Na računima onih koji vrše poslove za račun ove nemačke kompanije završilo je oko 3.000 evra, što je ipak daleko manje od onoga što je Volkswagen u prošlosti umeo da isplati kroz bonuse na kraju godine.

Stellantis je ostvario ogromne prihode u 2021. godini. Stoga je Karlos Tavareš, izvršni direktor te kompanije, potvrdio da će čak 1,9 milijardi evra biti podeljeno radnicima. Ukoliko se sagleda da Stellantis ima oko 400.000 zaposlenih, onda bi svako lice trebalo da dobije oko 4.750 evra.

Čini se da su neke kompanije u automobilskoj industriji ipak odlično poslovale tokom prošle godine, te otud i ozbiljni bonusi za njihovu radnu snagu.

AutoRepublika 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments