1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj
Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj
0

Tesla uskoro počinje sa proizvodnjom u Nemačkoj

129
0
Podelite sa prijateljima:

Teslina fabrika pokraj nemačke prestonice trebalo bi da u narednim nedeljama otpočne proces proizvodnje električnih automobila.

Isprva su se Amerikanci nadali da će već sredinom 2021. godine startovati proizvodne trake, ali su njihove planove pokvarili nemačka birokratija i pandemija korona virusa. U međuvremenu, stigle su potvrde iz Tesle da ove godine neće plasirati nijedan novi model, umesto toga, fokusiraće se na uvećavanje proizvodnje na globalnom nivou.

Stoga je pogon u Nemačkoj jedna od ključnih tački za Teslu. Iz ove gigafabrike bi trebalo da stiže oko 500.000 vozila na godišnjem planu. Planirano je da odatle dolaze Model 3 i Model Y za evropske kupce, koji su u prethodnih nekoliko godina pokazali veliki apetit ka električnim automobilima ovog američkog brenda.

Inače, Tesla ima poprilično neubedljiv početak godine na Starom kontinentu. U januaru  su Model S i Model X imali ukupno svega četiri prodata vozila sa ove strane Atlantskog okeana. Naravno, Model 3 je okosnica Tesle, sa 575 registracija. Model Y, SUV iz D segmenta, je u prvom mesecu tekuće godine imao svega 248 isporuka u Evropi.

Jasno je da je Tesla preusmerio isporuke iz Kine na druga svetska tržišta, nadajući se da će uskoro početi lokalna proizvodnja u našem delu planete, te da će nemačka fabrika biti u stanju da namiri potrebe evropskih potrošača.

Podsetimo, Tesla Model 3 je prošle godine bio ubedljivo najprodavaniji električni automobil na Starom kontinentu sa 141.429 upisanih registracija. Ujedno je bio i najpopularniji sedan u premijum D segmentu.

AutoRepublika 

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments