1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Bentleyja uveren da će taj brend procvetati pod upravom Audija
Šef Bentleyja uveren da će taj brend procvetati pod upravom Audija
0

Šef Bentleyja uveren da će taj brend procvetati pod upravom Audija

225
0
Podelite sa prijateljima:

Britansku marku čekaju bolji dani, ili bar tako misli njen prvi čovek – Adrijan Halmark. 

Bentley će u narednim godinama doživeti velike promene. Ovaj brend je još ranije najavio da će do 2030. godine napustiti SUS motore i preći na baterijska vozila. Sa najnovijom najavom da će upravljanje ovim luksuznim proizvođačem preuzeti Audi, jasno je da će PPE platforma biti temelj za transformaciju pomenute marke.

Prvi EV za Bentley trebalo bi da stigne na tržište do 2025. godine. Radiće se o modelu koji će nastati kao derivativ onoga što stvori Audijevo Artemis odeljenje. Artemis ima zaduženje da razvije novu generaciju električnih automobila, a pored tehnologije u vezi sa baterijskim vozilima radi i na stvaranju veštačke inteligencije i drugih pratćeih sistema aktivne bezbednosti.

Adrijan Halmark još nije potvrdio da li će Audi samo preuzeti upravljanje britanskim brendom, ili će ujedno imati i udeo u samoj kompaniji. „To još nije odlučeno, ali svakako ovo vidimo kao priliku, a ne kao rizik“, navodi izvršni direktor Bentleyja.

Aktuelni modeli Bentleyja oslonjeni su na MLB i MSB platformu koje stižu iz Audija i Porschea. „Sa tim arhitekturama smo dobili gotov proizvod. A sada ćemo biti uključeni u razvoj celog projekta od samog početka“, naglasio je Halmark.

Dakle, Bentley je prešao dug put od brenda kojem je pretio „otkaz“ iz Volkswagen grupacije, do upravljanja pod Audijevom komandom. Elektrifikacija čini čuda u automobilskoj industriji…

AutoRepublika 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments