1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Z kreće s prodajom u junu
Novi Nissan Z kreće s prodajom u junu
0

Novi Nissan Z kreće s prodajom u junu

257
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Nissanovog sportiste pod imenom Z je najavljivana već neko vreme, i čini nam se da je čekanju konačno kraj. Protekle godine smo videli zvanične fotografije nove generacije, ali bez nekih detalja o tome kada ćemo ga videti u serijskoj proizvodnji i kada će prvi primerci biti isporučeni kupcima. Ako je verovati dokumentu koji je procureo na društvene mreže, to će se desiti brže nego što smo očekivali.

Naime, osoba po imenu Tomi Benet je zaposlena u izložbeno-prodajnom salonu Mountain View Nissan, izgrađenom u gradu Klivlend unutar američke savezne države Ohajo. Na društvenoj mreži Facebook je objavio fotografiju koja pokazuje plan japanskog proizvođača vozila za tog sportistu.

Fotografija je ubrzo izbrisana, ali ne pre nego što je već veliki broj medija objavio na svojim kanalima. I, ako je istina ono što gospodin Benet kaže, novi Z kreće sa proizvodnjom ovog meseca, dok će medijima biti dozvoljeno njegovo testiranje u aprilu. Prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima u junu i to pretežno u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim i u ostatku sveta.

Nissan još uvek nije potvrdio nikakve informacije od ovih serviranih ovde, ali mediji nagađaju da će ga pokretati 3,0-litarski turbobenzinac sa preko 400 konjskih snaga, iz modela Infiniti Q60 Red Sport. U planu je i standardan manuelni menjač, a iako Nissan vidi Toyotu Supru kao glavnog konkurenta, novi Z bi trebalo da bude za oko deset hiljada dolara jeftiniji od japanskog takmaca.

To bi praktično značilo da će kupce, novi Z koštati oko 40 hiljada „zelembaća“. Nadamo se da su informacije istinite pošto je Nissanu zaista potreban model koji bi poboljšao njegov imidž. Već neko duže vreme, veliki i kultni model GT-R pokazuje znake starosti, dok ostatak ponuđene palete polako gubi korak s domaćom konkurencijom iz pomenute Toyote i Honde.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments