1. Home
  2. Vesti
  3. Paradoks: Šef Tesle pozvao na ubrzanje tempa proizvodnje nafte
Paradoks: Šef Tesle pozvao na ubrzanje tempa proizvodnje nafte
1

Paradoks: Šef Tesle pozvao na ubrzanje tempa proizvodnje nafte

526
1
Podelite sa prijateljima:

Možda bi se moglo reći da je američka kompanija koja se služi prezimenom našeg čuvenog naučnika Nikole Tesle, pionirski promoter električnih automobila u modernoj eri, pa u tom duhu i (samo) na prvu loptu zvuči nestvarnim poziv lepršavog (da ne upotrebimo drugu reč koja ima veze sa strujanjima vazduha i seksom p.a. -smajli) šefa te firme, na uvećanje proizvedenih količina nafte i gasa.

Ilon Mask je na svom nalogu na društvenoj mreži Twitter, gde je inače veoma „promiskuitetne“ naravi, napisao da „mrzi to što mora reći, ali je zaista nužno uvećati obim proizvodnje nafte i gasa, jer vanredno stanje zahteva isto takve i mere“. Naravno, Mask je mislio na sukob u Ukrajini.

Ilon Mask je, kao izvršni direktor kompanije koja promoviše „ekološki prihvatljiv“ koncept transporta, osetio potrebu da dodatno pojasni svoju poziciju, navodeći da bi takva akcija bila suprotstavljena interesima njegove kompanije, ali da je jednostavno nužno da se preduzme, pošto nije dostupna brza zamena u vidu energenata dobijenih korišćenjem obnovljivih izvora, za izostale isporuke s ruskog tržišta, usled sankcija.

„Očigledno je da bi se ovo odrazilo na Teslu na negativan način, ali mi nemamo momentalno raspoloživu alternativu koja bi bila ekološki podobna,“ napisa juče Mask.

Inače, kao što je poznato, ogroman broj država sveta je uveo sankcije Ruskoj Federaciji zato što su moćne vojne snage te zemlje, protivpravno ušle u susednu Ukrajinu kako bi sprečile eventualni razmeštaj vojnih snaga rivalske alijanse, na obodima svojih granica.

Ideja onih koji su uveli sankcije je navodno bila u sferi sakaćenja interesa finansijskih institucija Rusije, oligarha i slično, dok su iz sankcija izuzeti entiteti iz energetskog sektora, preneo je Business Insider. Verovatno je pretpostavka promotera sankcija išla u smeru da će Rusi držati spušten gard u odnosu na neprijateljske poteze iz okruženja.

Kako bilo, učešće ruske nafte i gasa u svetskoj trgovini opada, a Ilon Mask je našao za shodno da pruži podršku političarima i vojsci Ukrajine, kao i narodu obe zemlje koji je protiv rata. Pokušali smo da pronađemo njegove slične objave u situacijama u kojima je njegova država jednako protivpravno napala druge zemlje, ali Mask se tada nije oglašavao.

AutoRepublika

(526)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ipak je iz njega progovorila ekološka duša …