1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Honda CR-V na renderu
Honda CR-V na renderu
1

Honda CR-V na renderu

321
1
Podelite sa prijateljima:

Početkom nedelje koja polako ostaje za nama smo objavili prvi patentni crtež nove generacije popularnog japanskog krosovera s oznakom Honde CR-V, a procureli vizuelni prikaz je bio praktično pozivnica redakciji Kolesa da izađu u javnost s renderom odnosno sopstvenom vizijom u pogledu izgleda novajlije.

Prvi CR-V se pojavio u gami marke Honda još 1995. godine, i samo ime kao što verovatno i očekujete, predstavlja skraćenicu. Za Evropu bi to trebalo da bude akronim kovanice „kompaktno rekreaciono vozilo“ (Compact Recreational Vehicle), dok bi Japancima ono značilo – Comfortable Roundabout Vehicle (komforan mali automobil).

Danas je aktuelna ponuda pete generacije azijskog SUV-a i ona je tržištu predstavljena tokom 2016. godine. Kroz proces zatezanja bora je CR-V prošao tri godine kasnije, dok je japanska firma trenutno angažovana na pripremi modela šestog pokolenja. Upravo zato je više puta zabeležen slučaj u kom bi se u kadru špijunskih fotografskih aparata našao neki maskirani prototip, što se odmah prelilo na sadržaj globalne mreže. Izradi rendera, umnogome je pomogao i patentni crtež koji pominjasmo od starta članka.

Pogled na dve priložene fotografije otkriva opšti utisak da će novi krosover poprimiti opušteniji dizajn, onom u kom preovladavaju jednostavniji oblici i vodoravne linije. Velika uspravno postavljena maska hladnjaka će se naći na nosu automobila i biće vizuelno uklopljena s izduženim prednjim svetlosnim grupacijama.

Lako zakrivljena letvica izrađena na način da budi iluziju da je od hroma, će proći kroz farove i rešetku. Na dnu branika je smešten širok usisnik vazduha, dok su dužinom ivica postavljeni ukrasni umetci u obliku slova L. Forma bočnih stakala pozadi će se malo promeniti, retrovizori su sada postavljeni na nogare, a kroz ceo bočni zid od farova do stop svetala će proći uski horizontalni reljef. Krosover će zadržati svoju glavnu karakteristiku koju je posedovao tokom egzistencije u svih pet generacija. To znači da će zadnje signalne grupe biti smeštene vertikalno, to jest duž zadnjih stubova. Ipak, u šestoj generaciji će dobiti originalan oblik sa oštrijim uglovima.

Što se tiče tehničkih specifikacija, bojimo se da smo tu prilično uskraćeni ostali. Očekuje se da se nastavi s implementacijom turbobenzinske jedinice zapremine 1,5 litara, dok bi dvolitarski atmosferski benzinac bio uklonjen iz game. Dizel svejedno ni sada nema, i sigurno je da neće vaskrsavati u novoj iteraciji krosovera iz Azije. Zato je sasvim sigurno da ćemo videti hibridne pogonske sklopove u novom CR-V-u. Uostalom, takav je slučaj i s danas nuđenim krosoverom Honde.

Za kraj još da navedemo da se premijera noviteta kom smo posvetili ovaj članak očekuje u nekom trenutku tokom 2022. godine.

AutoRepublika

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Dizel svejedno ni sada nema“

Na nekim tržištima postoji i aktuelni CRV u dizel verziji MY2022. Motor i menjač iz prethodne generacije ( 1,6 dizel AT9 AWD )