1. Home
  2. Vesti
  3. Virus zatvorio fabrike Ferrarija na dve nedelje
Virus zatvorio fabrike Ferrarija na dve nedelje
0

Virus zatvorio fabrike Ferrarija na dve nedelje

140
0
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač luksuznih i supersportskih automobila Ferrari je objavio juče da je obustavio rad u dve fabrike, locirane u Modeni, kao i u sedištu kompanije, odnosno u Maranelu. Zatvorene fabrike ostaju s katancima na bravama sve do 27. marta, što je praktičan odgovor kompanije na narastajuću krizu s korona virusom u Italiji. Pride, već dolazi do komplikacija i sa funkcionisanjem lanca snabdevanja.

Na taj način, Ferrari se priključuje nizu apeninskih proizvođača koji su već doneli odluku o obustavi proizvodnje, doprinoseći time već značajnim posledicama zaraze na automobilsku industriju Evrope. O tome govore i navodi iz saopštenja za javnost Ferrarijeve uprave, gde se kaže da se kompanija susreće i sa prvim ozbiljnim nestašicama delova, što ugrožava kontinuitet ciklusa proizvodnje.

Vesti iz Italije ne čude. U petak je proizvođač prestižnih kočnih sistema, kompanija Brembo, na čijoj listi klijenata se nalazi i Ferrari, objavio da će zatvoriti svoja četiri pogona koja funkcionišu na teritoriji Italije.

Ipak, to što se proizvodnja neće odvijati u fabrikama Ferrarija, to nikako ne znači da se poslovni život tamo gasi, odnosno da zamiru sve aktivnosti. Naime, sve ono što se ne tiče same proizvodnje, nastaviće da se sprovodi u kompaniji, odnosno rad će se obavljati na mudar  bezbedan način, što će reći “od kuće” u svakoj mogućoj situaciji.

U Italiji su generalno na snazi pooštrene sanitarne mere koje su uvedene počev od juče, i to sa ciljem poboljšanja zdravstvenih uslova na radnom mestu. Nijedan radnik Ferrarija, do sada nije zaražen ozloglašenim virusom.

Radnici kompanije nastavljaju da ubiru punu zaradu i od njih neće biti zahtevano da žrtvuju dane odmora kako bi pokrili ovo odsustvo s proizvodnih traka, rekli su novinarima njihovi interni izvori iz italijanske kompanije.

Izvršni direktor Ferrarija, Luis Kamilijeri je izjavio da je kompanija donela odluku o obustavi proizvodnje iz poštovanja prema radnicima, kao i “zarad njihovog, ali i duševnog mira članova njihovih porodica“.

Ranije ove nedelje su odluke o obustavi proizvodnih aktivnosti doneli i Fiat Chrysler kao i proizvođač teških i lakih nd industrijskih i komercijalnih vozila CNH Industrial. Gde nije u potpunosti zatvorena fabrika, doneta je odluka o snižavanju nivoa proizvodnih akcija, kako bi se uskladilo poslovanje s preporukama italijanske vlade.

Da dodamo još da je proizvođač premijum pneumatika Pirelli, doneo odluku o prestanku proizvodnje u pogonima smeštenim u blizini Torina, nakon što je ustanovljeno da je jedan radnik bio pozitivan na testu za korona virus.

Ferrari je naveo i da je tim koji se takmiči u Formuli 1, takođe obustavio svoje redovne aktivnosti.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments