1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW Serije 2 Active Tourer i zvanično ušao na evropsko tržište (MEGAGALERIJA)
Novi BMW Serije 2 Active Tourer i zvanično ušao na evropsko tržište (MEGAGALERIJA)
6

Novi BMW Serije 2 Active Tourer i zvanično ušao na evropsko tržište (MEGAGALERIJA)

566
6
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija bavarskog MPV-a startovala je karijeru na Starom kontinentu. 

Mada su velikoserijski brendovi digli ruke od MPV klase i prepustili se SUV trendu, premijum rivali BMW i Mercedes i dalje veruju u ovakve modele. Tako Mercedes i dalje nudi B klasu, a BMW Seriju 2 Active Tourer. BMW-ov adut je predstavljen u oktobru prošle godine, ali je tek sada počeo da pristiže u izložbeno-prodajne salone.

Na debiju smo uradili prezentaciju ovog modela, ali nije na odmet iznova naglasiti najvažnije odlike. Dakle, BMW je preneo stilske elemente sa ostalih automobila iz game, pa tako na anfasu dominira velika rešetka, kao kod X7. Serija 2 Active Tourer je blago porasla u dužinu, širinu i visinu, ali je međuosovinski razmak ostao isti (2.670 mm).

Nemci su detaljno promenili izgled enterijera u odnosu na prethodni model. Prva važna novost – nema više ručnog menjača! Ovaj MPV dolazi isključivo sa automatskom transmisijom, te je BMW postavio tzv. „plutajuću konzolu“ između prednjih sedišta. To ima nekoliko prednosti, pre svega na polju raspoloživog prostora za odlaganje sitnica, a neki bi rekli da je bio važan i estetski momenat.

Serija 2 Active Tourer zamišljena je pre svega kao vozilo za mlade porodice. Stoga je prtljažnik vrlo bitna stavka. Zadnja klupa postavljena je na šinama, te se može pomerati napred-nazad za 13 cm. Zapremina gepeka varira od 470 do 1.455 litara, dok se zadnja sedišta preklapaju po principu 40:20:40.

Kada je reč o paleti motora, o njoj smo već pisali na linku koji je označen u gornjem delu teksta. BMW nudi niz benzinskih motora, od onih sa tri, pa do onih sa četiri cilindra, kao i jedan dizel motor (2,0 150 ks/360 Nm), a sada je potvrđeno i da će kupcima biti dostupan plug-in hibrid.

Zapravo moći će da biraju između dve varijante baterijskog izdanja. Obe koriste kombinaciju 1,5-litarskog benzinca sa elektromotorima koji se napajaju iz baterije kapaciteta 14,9 kWh. Prema WLTP protokolu, plug-in hibridna Serija 2 Active Tourer biće u stanju da prevali 80 km u EV režimu vožnje.

Razlika između dva priključna hibrida je u raspoloživoj snaži. Tako 225e isporučuje ukupno 245 ks, dok je 230e daleko impresivniji, jer je ovde vozaču na raspolaganju čak 326 „konja“.

AutoRepublika

(566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Baš lep auto.

Iznogud Časni

Ima veliki nos a nema potrebe za tolikim usisom zraka, ima rupu u sredini a nema dugmadi za klimu ni pojac smanj za radio, sve u tablet ošlo tj u Honduras.

moron

Veoma lep.
Bravo za BMW

BB

Konačno autobda možeš sjesti u njega 😄

moron

😊😊😊

Balkanboj

Živ je miniven, umro nije.

Ali baš ne volim ove male televizore nakačene na instrument tablu.

Mimo toga, sviđa mi se. Njemu bih i mogao da oprostim televizore 📺