1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla slab na početku godine u Evropi
Tesla slab na početku godine u Evropi
0

Tesla slab na početku godine u Evropi

120
0
Podelite sa prijateljima:

Američka marka je imala vrlo skromnu prodaju na Starom kontinentu u prethodnom mesecu.

Ništa neuobičajeno za Teslu… Ovakve fluktuacije su nešto na šta smo navikli od Tesle, jer se za sada vozila u Evropu šalju iz SAD i Kine, te se isporuke najčešće obavljaju u stihijskom maniru. Ipak, u januaru je ostvaren lošiji učinak nego što se to očekivalo od Tesle koji je je u velikom naletu.

Model S i Model X imali su  ukupno svega četiri prodata vozila sa ove strane Atlantskog okeana. Naravno, Model 3 je okosnica Tesle, te ne čudi da je imao i najveći broj registracija – 575. Model Y, SUV iz D segmenta, jeste četvorotočkaš od kog Ilon Mask ima velika očekivanja. U prvom mesecu tekuće godine Model Y je imao svega 248 isporuka u Evropi.

Prodaja Tesle će u Evropi dobiti značajan zamajac kada počne sa radom fabrika ovog brenda pokraj Berlina. Iz tog pogona će stizati Model 3 i Model Y za potrošače na Starom kontinentu. No, još uvek nema zvaničnih i čvrstih informacija o tome kada će konačno krenuti masovna proizvodnja u ovom pogonu.

AutoRepublika 

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments