1. Home
  2. Vesti
  3. Prve informacije o sledećoj generaciji Volkswagena T-Roca
Prve informacije o sledećoj generaciji Volkswagena T-Roca
8

Prve informacije o sledećoj generaciji Volkswagena T-Roca

635
8
Podelite sa prijateljima:

Volksvagen priprema novi T-Roc. U saobraćaju je primećena prva testna mula. Prilika da se prokometariše druga generacija SUV-a koji će stići do 2025. godine.

Na prvi pogled izgleda kao običan Volkswagen Golf uz neke detalje koji odaju pravo lice. Klirens izgleda veći nego na nemačkom hečbeku, a plastični elementi na bokovima pokazuju da su tragovi širi nego na Golfu. Ovo vozilo je upravo ono što se zove mula. To je uobičajena tehnika među proizvođačima automobila koja se sastoji u razvoju novog vozila iz već postojećeg modela.

Ovaj prototip, viđen u južnoj Evropi, potvrđuje da Volkswagen priprema drugu generaciju svog kompaktnog SUV-a. To je važan model za brend (treći najprodavaniji model u Evropi 2022. godine iza Peugeota ​​208 i Dacije Sandero) koji bi na evropsko tržište trebalo da stigne do 2025.

Ovaj novi T-Roc će biti zasnovan na novoj platformi MQB Evo, što će otvoriti vrata novoj tehnološkoj opremi i elektrifikovanim motorima, koji na sadašnjem modelu ne postoje. Trebalo bi da dobije i novu generaciju benzinskog motora eTSI sa laganom hibridizacijom napona 48 V, ili čak i hibridnog plug-in motora. Ovaj novi T-Roc će biti poslednji model sa termičkim motorom koji je proizvođač lansirao u Evropi (prema trenutnom planu).

Volkswagen će povećati veličinu budućeg T-Roca kako bi ga bolje razlikovao od svog mlađeg brata, T-Crossa. Dva modela su danas blizu: 4,11 m za T-Cross, 4,24 m za T-Roc. Druga generacija bi trebalo da bude oko 4,35 m, takođe da bi se bolje pozicionirala u odnosu na svoje glavne rivale: Peugeot 2008 (4,30 m), Hyundai Kona (4,36 m), Kia Niro (4,42 m).

Još je prerano pominjati dizajn, pogotovo što je fotografisano vozilo samo mula. Ali vrlo je verovatno da će budući T-Roc imati koristi od istog razvoja otkrivenog na novom Tiguanu. Potonji je inspirisan stilom Volkswagenovih električnih modela (posebno ID.4) sa prednjom stranom bez rešetke i zadnja svetla povezana svetlosnom trakom.

Jedno je sigurno: prve fotografije unutrašnjosti T-Roca pokazuju nekoliko sličnosti sa čuvenim Tiguanom. Nalazimo istu arhitekturu, sa velikim ekranom osetljivim na dodir na centralnoj konzoli (koja deluje manja od onog kod Tiguana koji ima 15 inča) i centralnim tunelom bez ručice menjača. Na Tiguanu se sada nalazi desno od volana. Između dva sedišta nalazi se i isti okretni točkić. Trebalo bi da ima iste funkcije: podešavanje jačine zvuka ili promenu režima vožnje. Konačno, kamuflirani deo na desnoj strani komandne table (suvozačeva strana) mogao bi da sakrije ambijentalno osvetljenje.

Fotografije kamufliranih modela nećemo objaviti zbog autorskih prava, stoga ih možete videti ovde.

AutoRepublika

(635)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Na osnovu gornje fotografije moze se zakljuciti da metalna karoserija nece pretrpeti bas nikakve promene vec samo plasticni delovi. Povecane duzine za oko 10 cm, kako se navodi u izvestaju, nece imati bas nikakvu upotrebnu vrednost – prednji i zadnji branik bice malo „naduvani“ i to je sve. Sumnjam da je informacija uopste tacna! Prednji pult ima sasvim novi dizajn, moderan i lep, moze da se vidi na slici gde nas vodi link u tekstu. Hibridizacija pogona je neizbezna zbog pojacanih propisa o izduvnim gasovima – to jos uvek nije EURO 7. Kao vlasnik jednog T-Roca mogu da potvrdim da… Pročitaj više »

Izmenjeno 9 meseci pre od strane Matija
MRN

Davno si ovde pisao da taj tvoj 1,5 TSI ima 3 cilindra .
To je i dalje tako ili se nešto u medjuvremenu promenilo ?

Matija

Jeste, preko noci je dobio jos jedan cilindar! 🙂 Oslonio sam se na neke prve izvestaje u AMSu umesto da proverim podatke.

moron

A ja sam zbog tih tvojih ranijih izjava tada izgubio dane i dane u pretrazi interneta kako bih pronašao taj 1,5 TSI sa 3 cilindra, a njega nigde 😊😊😊

Matija

Izvini, bio sam brzoplet! 🙂 Bilo je ranije reci da ce motor od 1,5 litara imati 3 cilindra. Razlog: cela VW korporacija standardizovala je radnu zapreminu na 0,5 lit. po cilindru. Kasnije se pokazalo da proizvodnja jednog bloka i glave posebno za trocilindricni motor a posebno za cetvorocilindricni kosta suvise. Optimalno je proizvesti jedan blok i jednu glavu i razlicito ih obraditi. Ostalo mi je u secanju, vise nisam proveravao.

Laki

Gradska i brza vožnja na otvorenom kod motora male kubikaže traži puno benzina.Takav mi je bio C5 Thp 155,doduše on je bio „Wandler“ automat ali ipak. Dokle god miluješ pedalu gasa sve je u „vinklu“ kad malo potopiš gas on žedan čudo jedno.

Matija

Tacno – snaga dolazi iz goriva, perpetuum mobile jos uvek ne postoji. 🙂 Sa T-Rocom ne vozim brze od 150-160. Sa Citroenom dizelom do 180-190 a potrosnja ipak ostaje skromna. Cilj malih motora je smanjenje unutrasnjih otpora u samom motoru, narocito kada radi na lergasu. To je sve.

Laki

👍