1. Home
  2. Vesti
  3. AR pijaca klasika: Porsche Carrera GT u mint stanju
AR pijaca klasika: Porsche Carrera GT u mint stanju
1

AR pijaca klasika: Porsche Carrera GT u mint stanju

506
1
Podelite sa prijateljima:

Legenda sa početka 21. veka u potrazi je za novim vlasnikom. 

Porsche Carrera GT jedan je od onih retkih modela kojima pođe za rukom da obeleže čitavu jednu epohu. U doba pre nego što je politička volja nametnula elektrifikaciju, ovako su izgledali superautomobili. Stoga je uvek uzbudljivo videti da je neki primerak stigao na aukciju.

Ova Carrera GT do sada je prešla svega 293 km, odnosno 182 milje, i vozilo je zaista u fabričkom stanju. Dakle, radi se o potpuno novom četvorotočkašu te se očekuje i frapantna cena na javnom nadmetanju. Eksperti veruju da će ovaj Porsche bez problema prebaciti cifru od dva miliona američkih dolara.

Inače, vozilo je proizvedeno 2005. godine i u suštini nije ni voženo, većinom je stajalo u garaži u idealnim uslovima, jer se mnogo vodilo računa o tome da se automobil što više očuva.

Ovaj primerak Porschea Carrera GT ofarban je u Seal Gray Metallic boju, što ga čini još već ekskluzivom, jer su svega 64 jedinice koristile taj kolorit od ukupno 1.270 proizvedenih komada.

Naravno, i motor je u izvornom, fabričkom stanju. U pitanju je potentni 5,7-litarski V10 agregat koji isporučuje 612 ks i 590 Nm, dok se snaga na zadnje točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača – u purističkom stilu.

Prema zvaničnim podacima, Porsche Carrera GT bio je u stanju da dostigne 100 km/h za 3,9 s, i maksimalnu brzinu od 330 km/h. No, nezavisna merenja ukazuju na to da je ovaj superautomobil ipak znatno brži nego što to tvrdi nemačka marka.

Aukcija za ponuđeni primerak startuje 16. marta i trajaće tri dana.

AutoRepublika 

(506)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

U ‘mint’ stanju. Napisano na cistom srpskom jeziku.