1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Pravo istraživanje o tome koja automobilska marka proizvodi najbolja vozila
Pravo istraživanje o tome koja automobilska marka proizvodi najbolja vozila

Pravo istraživanje o tome koja automobilska marka proizvodi najbolja vozila

2.96K
13
Podelite sa prijateljima:

Svakako da agresivniji medijski nastup od ove organizacije čije rezultate rada danas predstavljamo, neguje JD.Powers, koji je u stanju da i bez pravog istraživanja proglasi korejske brendove „intergalaktičkim“. Naravno, ovu danas prezentovanu studiju potpisuje čuvena američka kuća Consumer Reports i njom su obuhvaćene radnje sprovedene s ciljem rangiranja 32 najbolje automobilske marke. Ispitivanje je uključivalo drumske testove, provere pouzdanosti, zadovoljstva kupaca i bezbednosnih aspekata.

Promene u poziciji brendova na ovoj listi su karakteristične za svaku godinu, a objašnjive su time što se iz godinu u godinu, modeli u ponudi smenjuju, a i proizvođači se trude da otklone mane vozila koje su zapažene ranijih godina.

Na samom vrhu liste pouzdanosti za 2022. godinu je došlo do promene na samom vrhu, gde je Subaru detronisao Mazdu i preuzeo titulu najbolje marke. Među liderima se istakao i Audi koji je uznapredovao za pet pozicija, dok je japanska Acura bila još bolja, pa je zabeležila skok od jedanaest mesta. Nasuprot njima, zahvaljujući fijasku s volanom na Modelu S i Modelu X, Tesla je loše prošla na drumskim ispitima, pa je pala za sedam mesta.

Jeep, je nakon silnih muka s pikap kamionetom Gladiator zauzeo najtragičniju poziciju na listi, malo relaksirajući poziciju sestrinske Alfe Romeo koja je bila fenjeraš prošle godine.

Iako je ova lista veoma korisna u smislu dodatnih informacija pri kupovini, veoma je bitno da kupci razumeju da proizvođači nude veoma širok izbor vozila, čak i unutar jednog modela, pa treba znati da se prilagode očekivanja i u odnosu na izabran paket opreme, cenovni rang i ostale karakteristike vozila.

Da bi se neki brend našao na listi, mora posedovati u ponudi najmanje dva modela koja bi istraživači iz Consumer Reportsa testirali, a taj kriterijum za ovu godinu nisu ispunile marke Fiat, Maserati, Polestar i Ram

Evo kako su američki istraživači došli do podatka o ukupnom rezultatu (The Overall Score).

Naime, za svaki pojedinačni model su ocenjivali četiri faktora: putne testove, pouzdanost, zadovoljstvo vlasnika i bezbednost. U prvoj grupi su vozila izložena iskušenjima u više od pedeset testova i procena. Pouzdanost se ocenjuje od strane članova koji se izjašanjavaju u odnosu na 17 problematičnih područja definisanih u godišnjem pregledu Consumer Reportsa. I zadovljstvo vlasnika se ocenjuje na sličan način, pri čemu je ključno pitanje ono koje traži odgovor na dilemu da li bi čovek i nakon inicijalnog iskustva s ovim modelom, opet kupio isti „da može da vrati vreme“. Bezbednosni skor se tiče uzimanja u obzir rezultata s odnosnih testiranja, dok oznaka „u zelenom“ u donjem pregledu indikuje da se radi o gami s modelima koji imaju najčistije ekološke potencijale.

AutoRepublika

(2956)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Fiat mi se spasao blama 🙂

TheStig

Osmi Mini 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Pravo istrazivanje nema sta 😂

M M

E baš šteta što KIJA nije prva, da naprduješ ovde vascjeli dan…. Ne bi te izdržao niko.
Vidiš da je iza VW, čak i kod glupavih Amera

TheStig

Svaki put kad daš komentar procjenjeni iq ti opadne za 10 poena. Baš mi je stalo ko je prvi i što Kia nije prva. Evo neću moći spavati. 🤣🤣Ja sam prvi rekao nekidan kad je JD nekidan objavio istrazivanje na kome je Kia prva da nije mjerodavno.

Za razliku od tebe ja posjedujem mozdane vijuge i imam objektivnost i kriticko misljenje. Ne trabunjam okolo i ne tvrdim za kojekakve trule sporete da su dobri automobili.

M M

KIJA – šporet. Baš si pogodio, i sa tim ispravljenim vijugama

TheStig

Lada and Škoda lover ➡️ otpad 🤣🤣

Yankee

Amerikanci za CR kazu, „CR ne bi preporucio CR“.

Hercegovac

Ne znam sta Ameri kazu, ali ovdje sam cuo da je CR mnogo objektivniji i mjerodavniji od JD-a, tako im ja poklanjam vecu vjeru. Koliko ih pratim, cini mi se da su ove godine evropske marke solidno plasirane obzirom da su Japanci tradicionalno dominantni. Istovremeno valja pogledati i ruske analize, jer nisu toliko “germanizovani”, pa se mogu ocekivati realnije procjene pouzdanosti vozila.

Yankee

CR je toliko „objektivan“ da je na prvo mesto stavio brend sa kojim se vlasnici jos uvek tuze jer je javna tajna da trosi vise ulje nego benzina. 😉 Brend na #3 mestu po CR ista prica.

Hercegovac

Ehh, decenijski gledano Lexus je po pouzdanosti nenadmašan, ali osjećaj za volanom BMW-a ili Alfe je takodje nenadmasan, a i to se cijeni. Kada bi bavarski inzinjeri nastimovali dinamiku i upravljivost kod Lexusa ne bi me vise zanimale nikakve liste….to bi bilo auto pred kojim bi CR i JD polozili svoje analiticko oruzje :).

BB

Sa ovakvim naslovom, skoro je izvjesno pojavljivanje teških riječi u sekciji komentari…

Renault Terminator

Nema Renaulta u USA 🤣…

Hercegovac

Licno, pozitivno sam iznenadjen pozicijom BMW-a i Audija, a na drugoj strani nevjerovatno je koliko premijum brendova je u poslednjoj trecini, na prvom mjestu Mercedes, a zatim Tesla, Alfa…